The great eight

jag tipsade ju om mina 7 favoritövningar för magen – nu ska ni få en annan magfavorit.  jag har tänkt filma denna hur länge som helst men det är alltid så mycket folk på gymmet, så det fick bli en hemmastudio istället nu.

jag kallar denna för åttan. det är 8 övningar som man gör på rad, varje övning gör du i 45 sek, vilar 15 sek och sen nästa övning. beroende på vad jag har kört innan så händer det att jag byter ut någon övning eller lägger till en viktplatta på vissa.


1. liggande sidocrunches. lyft skuldrorna från golvet och spänn med magen när du går sida till sida.


2. små crunches – gärna låååångsamma.


3. snabba pulserande crunches med raka ben. här lägger jag ibland till en 5-kilosplatta som jag håller i händerna om jag är lite extra stark.


4. hela sit-ups, antingen med raka ben eller en ”crossfit situp” med utåtböjda ben (så Här).


5. liggande cykeln. se till så du aktiverar bålen och nudda gärna armbågar med knä.


6. plankan. jag vill helst kunna se mig i spegeln när jag gör denna så jag har rätt hållning, men försök känn efter så du är rak och inte har puckelrygg.


7. en statisk båt, håll så här eller med böjda ben och försök att bara balansera tiden ut.


8. en klassisk båt med benindrag. gärna denna långsam och kontrollerad.

det var alles – testa! jag har lärt ut den till både pojkvän och kompisar som alla tycker det är en skitbra kombo, jag stal den från en instruktör på gymmet som la till den efter ett cirkelpass för något år sedan.

Det här inlägget postades i /Animated, /Athleticism. Bokmärk permalänken.

Kommentarer till detta inlägg

  1. Anna skriver:

    Ditt hår är så fint! Är det din riktiga hårfärg el vilken nyans är det färgat/slingat i? :)
    God jul!

    • Jennifer Green skriver:

      men taaack! jag är mörkblond i mig själv, så jag tonar håret. tycker dock det tvättas ur sjukt fort vilket är segt. jag brukar ta 5.0 och hade en färgbomb från Revlon i veckan som var kall brun (500-något). tack detsamma! :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Why ask?