Abs for days

jag älskar att träna magen, känslan när det bränner är ju så jäkla nice.

dels så tycker jag det är skitsnyggt med en tonad mage, men framförallt så är det BRA med stark bål. det underlättar i många andra övningar och hållningen blir ofta bättre. och dessutom tycker jag det är dumt att utesluta muskelgrupper.

här är mina 7 all time favourites för magen:


utsträckning och crunch med viktplatta, jag brukar ta 5 kilo och köra 30 x 3.


”båten” där man går in och ut med benen, numera brukar jag stanna till någon sekund där uppe och hålla. denna gör jag 56 reps x 3.


denna övning har jag älskat i alla år. dra in fötterna på en pilatesboll och gå ner i armhävning när du är utsträck. jag gör även denna 56 x 3.


bakvända pulldowns, de går att göra både sittandes eller på knäna. håll repet nära dig och se till så du isolerar magen och bara drar med magmusklerna, det är lätt att göra fel om man inte får kontakt. jag lastar på med 20-30 kilo och gör ca 30 x 3 reps.


ta en träpinne och kör hela rörelsen fullt ut, den blir jobbig fort och i början kan det vara svårt att få pinnen runt fötterna. jag brukar göra 26 x 3 reps.


mina TRX-favoriter är antingen att dra knäna mot bröstkorgen (samma som med bollen ovan), att dra knäna i sidled runt och upp utanför bröstkogen, eller att göra ett V och skjuta rumpan upp mot taket med raka ben. jag har ingen bra film för att visa så ni får nöja er med mina förklaringar, haha.


pulsera fort och gör halva crunches. jag tycker om att kombinera med hela också, denna brukar jag göra 60 sek, därefter 60 sek hela crunches och 60 sek vila. upprepa 3 gånger.

good luck, have fun!

Det här inlägget postades i /Animated, /Athleticism. Bokmärk permalänken.

Kommentarer till detta inlägg

 1. SARA skriver:

  Hur många gym tränar du på kvinna?!? 😂💪🏼

  • Jennifer Green skriver:

   hahah befogad fråga! ;)
   just nu 2 gym och så brukar jag ”provträna” på ett tredje nån gång i månaden. många av dessa klipp är från mina förra gym så de är long time favvoövningar! :)

 2. A skriver:

  Superjenni!
  Följer du ngt kost&träningsschema? Du är så snygg

  • Jennifer Green skriver:

   Men taack babe! Nej jag följer inget, jag äter det jag är sugen på fast i normal mängd och utesluter inget (försöker skippa godis/choklad/bullar vissa dagar). Gällande träning så blandar jag ju gym, yoga, boxning och pass. När jag gymmar så försöker jag dela upp det så jag inte kör samma muskelgrupper varje dag bara. Jag försöker ha en hälsosam realation till mat & träning, mår bäst så. Puss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Why ask?