Clever technology

kan någon svara på varför min bil stalkar mig?

flera gånger när jag har satt mig i bilen så kommer det upp en adress på mobilskärmen med info om hur långt det är dit. det har hänt typ 15 gånger nu och varje gång det dyker upp så är jag påväg dit. jag fattar ingenting, hur vet den vart jag ska?

häromdagen när jag skulle köra till gymmet så kom detta upp – adressen till gymmet och att det är 10 minuter dit. fett skumt faktiskt.

Det här inlägget postades i /ETC. Bokmärk permalänken.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Johanna skriver:

  Appen har tillgång till din platsinfo och känner av när man kör bil/parkerar bilen samt när du lämnar din hemadress, antagligen har appen märkt vilka tider du är påväg vart ifall du har någorlunda samma rutiner för träning/jobb etc. Bör gå att stänga av att appen inte får använda platstjänster när du inte har igång appen ifall du inte gillar det!

  • Jennifer Green skriver:

   Tack för svar! Alltså det blir ju bara läskigare ju mer fakta jag får, typ imponerad men skräckslagen! ;)

 2. sandra skriver:

  Samma sak har hänt mig!!! Tänkte det hade o göra med att jag var inbokad på pass, tills jag en dag inte hade bokat men den ändå visste att jag skulle till gymmet 😂😂 så läskigt men imponerande.

  • Jennifer Green skriver:

   Det var min första tanke också, det stämde några gånger men sen gjorde den likadant när jag skulle till min kompis, då togs det till en ny nivå 😂

 3. Sara skriver:

  Precis, den har antagligen lärt sig dina rutiner hyfsat, men vi är ju ganska avlyssnade av vår teknologi också, så om du har sagt eller skrivit åt någon vart du ska åka så har den koll =)

  • Sara skriver:

   Om det är Apple så stänger du av det såhär :)
   Have a look at [Settings] -> [Privacy] -> [Location Services] -> [System Services] -> [Frequent Locations]
   Which is ON by default

   • Jennifer Green skriver:

    Så stört ju! Och jag tycker inte jag tränar vid samma tider, men det tycket visst den ;D tack, en del av mig vill stänga av men en annan del tycker det är rätt praktiskt ändå. Haha, får fundera ;)

 4. Jennie A skriver:

  Eller den när man är på nån galleria och google ba ”blablabla är ett populärt ställe, vill du lägga till en bild?” och man har aldrig använt maps för att komma dit. Google stalkar oss alla 😆

 5. Emma skriver:

  Det är trots allt en smart-phone, Hihihi. Skämt å sido. Den är smart. Den registrerar var du är vid vilka tider oftast. Är du på en adress ofta känner den igen det. Så de är bara läskigt att det är rätt mål du ska mot. Vet inte om du har iPhone. Men har du det så kan ofta maps (iPhones egna) visa var du har parkerat bilen. Märkte jag i somras när jag var i en ny kommun, letade efter en sak till fots och tog upp gpsen. Ser då en liten symbol i form av bil. Då står där: parkerad bil. Och mycket riktigt var det precis där bilen stod. Så ja, helt enkelt att den registrerar allt du gör och samlar information till dig dör att görs det enklare :)

  • Jennifer Green skriver:

   Ja men helt sant, haha! Ja samma sak med vart jag har parkerat har hänt, sjukt bekvämt faktiskt. Så de har ju minst sagt sina fördelar trots att jag känner mig sjukt förföljd emellanåt ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Why ask?