Beat your obstacle

jag fick frågan om jag kunde komma med några tips om hur man kan träna inför Toughest – and your wish is my command!

(well, ibland så)

jag är absolut inget proffs men blir ju rätt hårt drillad inför årets lopp. det som var min fördel förra året var att jag är en liten apa, typ. det var nämligen bra att vara vig och smidig inför de flesta hinder, helst skulle man ju vilja kombinera detta med att vara stark och snabb också. men lite realist är man ju också haha.

#1 grepp-träna
då det blir en blandning av armgång, ringar, rep, peg wall och tunga föremål att bära runt på så är det bra att träna upp greppet innan. så enkelt (och tråkigt) som att hänga raklång från en stång så länge du orkar, stå och gå med kettlebells i vars en hand tills du inte orkar hålla och gå armgång om du har någon tillgänglig. testa att gå både rakt fram, baklänges och i sidled. det är helt okej att flaxa med benen som jag gör haha, i sidled är det till och med bra att hitta höftgunget för att gunga dig framåt.

#2 bättra spänsten
hoppa hopprep, hoppa upp på höga boxar, hoppa i sidled över step-brädor, gör squat jumps och fria tuck jumps. all spänstträning är bra träning, som man kan applicera på så mycket mer än bara denna hinderbana.

#3 intervallträna
det är såklart aldrig fel att springa milen, men inför Toughest är det snarare bättre att intervallträna eftersom det är så loppet är uppbyggt. testa både långa och korta intervaller och kombinera med fördel med styrka emellan. spring 2 minuter, kör 2 minuter styrka, spring 2 minuter till, kör 2 minuter styrka igen och upprepa. gå ner på 20 sekunder och gör samma upplägg eller öka. spring utomhus och kör kroppsstyrka eller hitta ett löpband på gymmet, kombinera med cross eller cykel om det inte går att beslagta ett band. styrkan mellan konditionen bör vara alla möjliga muskelgrupper med allt från armhävningar till burpees eller tunga knäböj och bicep curls.

och kanske viktigaste av allt – have fun with it! det värsta som kan hända är att du blir missnöjd med din tid, klarar man inte ett hinder så är det bara att springa straffrundan. men våga testa och våga misslyckas! låt andra gå före och titta på deras teknik om du blir osäker.

Det här inlägget postades i /Animated, /Athleticism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Why ask?