When being temporarily taller

jag brukar gå runt i mina klackar och värma upp de när jag ska använda de på kvällen. igår gjorde jag det och lagade lite mat, och ba Herregud, är detta ett kök för kortväxta?

det passar mina 170 centimeter perfekt, men Timmie måste ju få ont precis överallt av att laga mat här. jag fick typ nackspärr när jag skar på skärbrädan vilket fick mig att undra vad alla som är typ 190 cm gör? fyrdubbla skärbrädor eller ett kök högre än standardmått? dagens fundering det.

Det här inlägget postades i /Humorous. Bokmärk permalänken.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Kattis skriver:

  Haha ja i min pappas hyreslägenhet har dom (hyresvärden) höjt köksbänken för att den var så jävla låg! Inte på pappas begäran dock men han blev glad när dom gjorde det. Han är ändå inte speciellt lång för att vara man. Min farbror är mycket längre och när han köpte sitt hus var det bud på att bygga om köket för han fick ju nackspärr, haha Var dom sjukt korta förr i tiden?? Fast ditt kök är ju nytt så den teorin håller ju inte. Skönt att va runt 1.60, ska mycket till för att jag ska vara för lång för nånting.. :P

  • Jennifer Green skriver:

   Haha men ellerhur, man kan ju undra? När jag pluggade (kock-linjen) så hade vi framförallt en kille som var superlång och han hade flera tjocka skärbrädor på hög men spis och ugn är fortfarande lika lågt ju. Måste vara sjukt jobbigt!

 2. Josefine skriver:

  Haha ja! Jag o min sambo är båda väldigt långa (1,81 och 1,96), vi har dubbla tjtocka skärbrädor. Vi har pratat om att göra diskbänken lite högre men är rädda att det blir svårt att sälja.. Det får kanske ingå en pall ;)

 3. D skriver:

  Och då börjar jag fundera; är standardmått ”kvinnors längd”?

  • Jennifer Green skriver:

   Jaha, du tänker så! Hade ju varit en hållbar teori om alla kvinnor var kortare än män, men så är ju inte fallet ;)

   • Kattis skriver:

    Men det ligger nog något i det ändå. Det skiljer över tio centimeter på medellängden mellan män och kvinnor, och traditionellt har ju köket varit kvinnans plats. Jag har inte tänkt på det innan men tycker inte det låter helt orimligt!

    • Li skriver:

     På 50-talet (om jag minns rätt) såvar forskare ute i folks hem och mätte på kvinnor och i hem efter den perfekta höjden på skåp och bänkar i kök så att standardmått kunde tas fram. Kvinnans plats var i köket och hon skulle inte få ont av att jobba i hemmet. Därav att det är lägre bänkar etc i många hem. Har för mig att historieätarna tog upp det.
     Jag är 161 och min sambo 170 cm långa så vi klagar ju aldrig på för låga köksbänkar 😉

 4. NINA skriver:

  SNÄLLA JENNIFER, Din stalker fitnesslinnell har nu köpt EXAKT SAMMA matbord, stolar och underlägg som ni har!!!! Skäms hon inte????? Blir du inte rädd för henne?????

  Jag får panik av att bevittna detta. Hon är seriöst läskig och smått sjuk. Har du aldrig konfronterat henne?!

  • Jennifer Green skriver:

   jag vet inte vad jag ska svara mer än att jag också tycker att det har börjat bli lite sjukt nu. efter så många år borde det kanske avta snart? men det är ju världens komplimang om inte annat!

  • Li skriver:

   Vem är det? Har aldrig sett denna stalker 😮

 5. LINNEA skriver:

  Haha jag har faktiskt en kompis som, när de renoverade köket, höjde köksbänken för att passa deras längd bättre. Själv är jag 1,63 så jag uppskattar låga bänkar ;)

  • Jennifer Green skriver:

   Det hade jag lätt gjort om jag var längre också! Får se hur Timmie resonerar i framtiden om vi renoverar något ;)

 6. Madeleine skriver:

  Jag har det motsatta problemet! Husets förra ägare var tydligen väldigt långa och när de renoverade köket gjorde de den extra hög. Inget vi tänkte så mycket på när vi bestämde oss för att köpa huset. Men jag som istället är väldigt kort (1,50 ) använder mig nu av barnens pall när jag ska baka eller laga mat för att inte armen ska gå ut led 😄 När det är dags för oss nästa gång att renovera köket vill jag sänka bänken.

  • Jennifer Green skriver:

   jag hade minsann också sänkt den om jag var du! ;D tänk att jag aldrig har reflekterat över detta tidigare förrän jag lagade mat i klackar, vet egentligen inte heller om det är jobbigast att ha för hög eller för låg diskbänk, känns som man lider lika mycket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Why ask?