Giveaway: Cast iron pancake pan

känner du doften av nygräddade minipannkakor? i samarbete med kitchentime.se har jag fått äran att tävla ut en plättpanna från Gense. den är i gjutjärn med plats för 7 plättar åt gången, 26 cm diameter. den fungerar givetvis även på induktionshäll. tävla om en grym wingman i köket, eller ge bort en trevlig Alla hjärtans dag-present till en tvättäkta pannkaksälskare.

bjud in till plättkalas eller sätt ihop en gedigen brunch och servera med glass, grädde, sylt, färska bär eller nutella.

tävla så här:
• gilla Kitchen Time på Facebook Här.
• kommentera mitt inlägg och tipsa om vad du äter dina plättar med.

tävlingen avslutas på onsdag kl 21.00. lycka till!

Det här inlägget postades i /Giveaways. Bokmärk permalänken.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Sandra skriver:

  Ohhhh, precis vad jag vill ha!
  På mina pannkakor/plättar har jag sylt och grädde, så traditionellt som möjligt :)

 2. Caroline skriver:

  Från att ha varit en riktig nutella-fantast så har jag nu insett att den mest perfekta kombinationen som man kan ha på plättar och pannkakor är lättvispad grädde med hemgjord hallonsylt, bättre än så blir det bara inte!

 3. Jenny skriver:

  Det finns ju inget godare än banan, kokos och nutella <3 när jag vill känna mig lite nyttigare blir det Reneé Voltaires hasselnötskräm. Såå god!

 4. Rebecka skriver:

  Till mina plättar har jag gärna någon kvarg, eller glass, och massa bär, gärna varma hallon! :)

 5. Maria Pettersson skriver:

  Jag äter mina pannkakor med hemmagjord ingefärssirap som är busenkelt att göra. Du kokar bara ihop hackad ingefära med vatten och råsocker. Till det serverar jag blåbär som plockades i fjol! Mums!

 6. Jenney skriver:

  Åh, så mycket det hade underlättat med ett plattjärn! Min smet rinner jämt ut i stekjärnet så i slutändan så sitter jag där med pannkakor ändå, haha!

  Jag äter helst mina plättar med kokosflakes, banan och varma hallon. Mmmmmhh!

 7. Cassandra skriver:

  Åh mumma! När jag var yngre och hade skolavslutning kom alltid min mormor med ett helt lass med plättar som vi åt med nyvispad grädde och jordgubbssylt. Vill jag vara lite nostalgisk och få sommarkänslor är det väl så jag helst äter dem, annars har jag gärna banan och blåbär till och kanske även lite naturellt jordnötssmör.

 8. Mikaela skriver:

  MUMS!
  Till mina plättar äter jag sirap och hallon tillsammans med min kärlek!

 9. Alexandra skriver:

  SOCKER!

 10. Emelie skriver:

  Vaniljglass och socker! Så rullar man ihop de och äter som en burrito :D

 11. Julia skriver:

  Nutella och banan alla gånger!! Köpte det på gatan i Thailand för länge sen och insåg att det är cirka världens godaste mmmm..

 12. Kattis skriver:

  Åh, jag saknar verkligen att ha ett plättlagg hemma haha, har tänkt köpa ett sen jag flyttade men det finns alltid något annat jag lägger pengarna på istället haha :’) detta låter kanske konstigt men älskar plättar ihop med en mjukost som heter puck. Finns inte det tar jag gärna en jordgubbssylt med hela jordgubbar i :D viiiiiiktigt med hela jordgubbar då. En grej jag upptäckte för ett tag sen, till pannkakor dock men jag giiiiissar att det funkar till plättar också, var kondenserad mjölk och hallon. ALLTSÅ. Mmmmmm. Men ärligt, en plätta med lite strösocker går också ner jävligt lätt…….. märks det att jag gillar plättar (eller pannkakor som det ju blir när jag inte har ett plättlagg!).

 13. Alexandra skriver:

  Höll på att trilla baklänges när jag och en vän gjorde plättar för några år sedan – hon hade smör, salt och sen några droppar citron på. H E R R E G U D!
  Sjukt, men jag var ju tvungen att smaka. Oj – bästa kombon!
  Det här är ju bara något man vågar sig på i smyg i normala fall, men jag ska nog allt ta och ställa till med plättkalas för mina vänner i min korridor. Så jag kan vinna över dem alla på den mörka sidan, så jag i fortsättningen kan stoltsera med smör, salt och citron på bordet och möjligtvis ett snyggt gjutjärn!

 14. Louise skriver:

  åh! till mina plättar äter jag gärna smör, nötter, frön, en skivad banan och hemmagjord chokladsås! krämigt och gott med lite lätt crunch :D

 15. Emmy skriver:

  Åh vad fint! Jag äter gärna mina plättar varannan sirap och varannan socker

 16. Michelle skriver:

  Fin vinst! Till mina plättar vill jag ha färsk frukt och lite kanel, du som älskar kanel har väl testat det? ;)

 17. Nattiz skriver:

  En perfekt tävling, jag som älskar plättar pch pannkakor!
  Till mina plättar så vill jag ha drottningsylt, grädde, vaniljglass och färska jordgubbar – så gott!! Om allt får plats det vet jag inte men då gör jag en tårta av det istället ;)

 18. S skriver:

  Åhh vad kul jag vill vinna! :D Jag brukar äta mina plättar med kokos och honung :D

 19. Linda skriver:

  Karln min har pannkaksmiddag med familjen varje måndag och de har alltid keso till. Jag var ypperligt tveksam till en början men tillsammans med hans mammas äppelmos var det riktigt gott! Och det känns även bättre med lite extrs protein på tallriken så det blir mer som en full måltid.

 20. Elin skriver:

  Härlig vinst! Inte hunnit köpa plättlagg sen jag flyttade så vore ju jättekul att vinna; :D
  Jag äter mina pannkakor och plättar med hallonsylt och grädde som jag blandar ihop och rullar in i plätten/pannkakan och äter med händerna & som pricken över i’et lägger jag en bit marabou i, onyttigt som tusan men guu så gott, haha! ;)

 21. Sandra skriver:

  Åh va jag vill vinna!
  Ända sedan jag var liten och mormor lärde mig (till mammas stora misstyckte, haha) att äta plättar/pannkakor med socker är det det godaste jag vet. Så sen dess har jag ätit plättar med socker och kommer fortsätta med det i all oendlighet! Det ger mig såna flashbacks till barndomen och får mig att tänka på & sakna mormor lite extra!! Kärlek på en tallrik är vad det är.

 22. NINA skriver:

  Tack för alla tips, det blir garanterat plättparty hos mig om jag vinner! ;) jag har alltid grädde och sylt på mina, sjukt trist!

 23. Anna Blomman skriver:

  När jag och min granne styr plätt-häng, brukar vi göra en topping-buffé och ställa fram massor av små-skålar med det följande;

  1. Kvarg som man blandar med vaniljpulver och honung.
  2. Blandade bär.
  3. Jordnötssmör & Mandelsmör.
  4. Keso.
  5. Lite honung som man kan ringla över.
  6. Skivade bananer.
  7. Mangosar och meloner.
  8. Dadlar.

  Sist men inte minst, så brukar kardemumma och kanel brukar också åka fram. Efteråt är man allt annat än hungrig kan jag också tillägga. MUMS.

 24. Nellie skriver:

  Åh så fint!! Detta hade jag verkligen behövt då jag är såå dålig på att steka pannkakor.. Plättar känns snäppet enklare och hur gott är det inte med lite grädde, färska bär och hallonsylt på!? :)

 25. Paulina skriver:

  Jag brukar alltid käka mina plättar med ohälsosamt mycket kolasås. Lagom är alltså inte en av mina starkaste sidor om man säger så. Men det ska ju va gött å leva, annars kan de ju kvitta! Eller hur?

 26. Suzette skriver:

  Åh, minns frukostarna hos min mormor när jag var liten då jag och min syster Michelle hade miniplätt-ätar-tävling på morgonen. Hade varit himla roligt att vinna en egen plättlagg. Låter kanske knasigt, men jag äter alltid mina miniplättar med smör och socker :) Det är SÅ gott när man blandar salt och sött!

 27. louise skriver:

  ååh bästa!! Jag har alltid velat ha både ett plättjärn och ett våffeljärn, men har än så länge inget av det.. Så det bästa jag vet är att äta brunch ute på ställen som har små pannkakor – och det absolut godaste som finns är plättar med banan, nutella och vaniljglass heeeelt klart. Vattnas i munnen bara jag tänker på det!

 28. Paulina skriver:

  När vi var små så brukade alltid min pappa göra småplättar till mig och mina systrar. Mina systrar ville ha jordgubbssylt och glass medan min favvo var och är grädde med hallonsylt! När man vill göra lite matigare plättar så är det så himla gott att servera med créme fraiche, hackad rödlök och löjrom (eller annat tillbehör) :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Why ask?