Fluffy cute company

hej! vill någon ha mig?

mitt namn är Sotis, men jag tycker också om att bli kallad för Kisen. jag är en nästan helt kolsvart söt liten katt med knallgula ögon, ungefär 2 år gammal. jag har bott hos Jennifer och Timmie sedan september då de fick ärva mig men nu kan jag snart inte bo kvar längre.

jag är glad, nyfiken, len och duktig. jag är såklart renlig av mig, lite busig ibland bara. jag tycker om att mysa, leka med löv, titta ut genom fönstret, titta in i väggen, ta powernaps med Timmie, äta godis och leka med min kompiskatt Maja. jag tycker om att prata och berätta om mina dagar– trots att ingen förstår mig.

Jennifer vill inte lämna mig till något katthem för då kommer hon ha dåligt samvete i flera år. de tycker om mig väldigt mycket men kan inte behålla mig då alldeles för många är allergiska mot mig. vill ni ha lite extra sällskap eller känner någon som vill, maila gärna juennifer@hotmail.com så får ni komma hit och träffa mig. Jennifer bjuder på kakor.

Det här inlägget postades i /Personal. Bokmärk permalänken.

Kommentarer till detta inlägg

 1. sandra skriver:

  Aaw vad gulligt inlägg, hoppas ni hittar nya ägare. Jag hade gärna tagit emot en katt men bor lite väl litet tyvärr.

 2. Sandra Nilson skriver:

  Men sööööt! Önskar att jag kunde ta hand om den men bor lite långt bort och så har jag ju 2 kissemissar redan :(

  Hoppas sotis hittar ett riktigt bra hem!

  Kram

  • Jennifer green skriver:

   tack snälla! och ja, jag med! annars tror jag tyvärr att vi avlivar henne, jag vill bara att hon ska få det riktigt bra annars kommer jag ha riktigt ångest :( kramar!

   • Emma skriver:

    Nej avliva inte en frisk katt.. det finns alltid någon som vill ha. Det gäller bara att leta. Finns massa sidor på facebook också som är för hemlösa katter.

    • Jennifer green skriver:

     nej det är ju absolut sista utvägen som vi inte ens tror vi kommer gå igenom med! du vet, man vill ju bara att de ska få ha det bra! har kikat på flera sidor där, tack för tipset! ska besöka ett i veckan men hoppas helst på att jag hittar bra ägare direkt istället! :)

     • Emma skriver:

      Jo jag förstår. Men som den djurvän är så får jag panik när jag läser avlivning :) Jag hittade en grupp på facebook, Kattjouren heter de och finns i Malmö! Skrev att en katt finns i Skåne. Fick detta svar tillbaka:

      ”Om du vill kan du skriva till dem och tipsa dem om att kontakta oss – vi behöver i så fall en bild på katten och lite info om henne, om hur hon är i sättet, var hon bor nu, vad de tror att hon skulle trivas bäst med etc. Även kontaktuppgifter till dem som har henne nu. Förhoppningsvis hittar de ett hem men annars kan vi hjälpa till. Förklara gärna att vi inte är något katthem som tar emot katter, utan ett nätverk som förmedlar katten direkt till ett bra hem.”

      Hör gärna av er till de! :)

     • Jennifer green skriver:

      jag förstår det och respekterar era åsikter! jag är själv djurvän och precis därför jag aldrig vill att hon ska hamna i fel händer!

      tack vad snällt av dig att kontakta dem! de står med på min lista då jag först har en potentiell ägare annars jagar jag vidare och skriver dit! blev förvånad hur många bra företag och ideella sidor det finns för just hemlösa katter, fantastiskt!

 3. josefine skriver:

  Kan själv inte ha katten då vi har en katthatande hund hemma, men har frågat en vän till familjen som nyss gått i pension och hon kunde tänka sig att adoptera katten :)

 4. Angelina skriver:

  Jag förstår inte, du vill inte ta kontakt med ett katthem för att du kommer ha dåligt samvete i flera år, men du vill gärna avliva katten, alltså döda den för att det är enligt dig lättaste utvägen?

  Skärp dig, skulle du göra så mot ett barn? Djur och barn är det samma!

  Lata dig inte och ta ansvar, kontakta alla katthem du kan och fixa detta snyggt. Ska du vara en mördare, en sån som låter en frisk och ung individ dödas pga era problem? Egoismen har inga gränser, det är så jävla sorgligt! Finns medicin oxå för dom som är allergiska mot djur, men så klart att ni inte tänker anstränga er..

  • Jennifer green skriver:

   vem är du att kalla mig egoist?
   när kattens ägare plötsligt gick bort i september så fick vi i uppdrag att ”göra oss av med katten” och tanken var att vi skulle lämna henne på Tassebo, när jag fick se hur katterna bodde där och blev behandlade så tvärvägrade jag. och sa att Nä jag ska fan ta hand om henne själv tills jag hittar några ordentliga ägare än att hon ska sitta där inlåst i bur och pipa på obestämd tid. vi har folk här dagligen och 80% är allergiska men det fungerar än så länge– nu flyttar vi om tre veckor och ska bo på 60 kvadrat istället för 150 och då blir allergin ganska mer påtaglig för alla, inklusive min pojkvän då, som inte tåler henne riktigt.

   så att jag hellre ser henne ha ett kort och lyckligt liv än att skicka henne till något skabbigt hem är väl min åsikt, inget du säger kommer få mig att ändra på det och aboslut inte när du tror att jag gör det för Min skull. det är för Kattens skull. sen finns det säkert jättefina kattehem också som jag redan kikar på, men vad vet du om vilka jag har kontaktat? precis. hennes ägare bad oss att ta väl hand om henne och det gör jag inte genom att skicka ut henne på första bästa ställe utan att veta hur fan hon mår, punkt slut. fint att du bryr dig så misstolka mig rätt.

   • Anna skriver:

    Jag är ganska allergisk mot hund, men skulle aldrig göra mig av med min. Finns medicin att ta! En frisk katt avlivar man inte!

 5. Angelina skriver:

  Du skriver – ”Jennifer vill inte lämna mig till något katthem för då kommer hon ha dåligt samvete i flera år. ”

  Och även skrev i en komentar – ” tack snälla! och ja, jag med! annars tror jag tyvärr att vi avlivar henne”

  Så lek inte omedveten om varför man reagerar och sedan skriver sina egna åsikter om det hela!

  Man dödar inte en individ för sin egen egoism och ja man är ego om man löser ett sådant ”problem” med avlivning. Har du tagit dig tiden att hitta en bra ägare så bra, det är du skylldg till då ingen oskyldig individ som inte ens fått väla sina ägare själv ska få skit för att ägaren inte pallar eller kan ta hand om djuret! Behandla ett djur så som du behandlar ett barn!

  Hoppas det löser sig och det kan om man bara tar sig tiden!

  mvh

  • Jennifer green skriver:

   Det du missar är att jag inte vill lämna bort henne till ”främmande händer där hon får ett olyckligt liv” (dvs katthem där de bor i burar tills någon tar dem vilket kan ta flera år), då hade jag hellre avlivat henne för att hon hade fått det bättre i himlen. MEN som jag skriver så skulle detta vara endast om vi inte hittar något– och oddsen för det är jävligt låga. Det är väl klart som fan att jag inte vill att hon ska avlivas och förutsätter att något dyker upp– vilket det gjort.

   Du behöver inte lära mig hur man behandlar ett djur, tack jag har haft djur hela mitt liv och pallar visst det ta hand om dem. Ta reda på fakta innan du uttalar dig. Situationen nu är annorlunda och som jag visste redan innan jag tog in henne så kan vi inte behålla henne, därför jag vädjade till er om hjälp vilket väldigt många var extremt hjälpsamma med. Sen finns det personer som du också. Jag har alltid respekterat era åsikter och är glada att ni vågar stå upp för vad ni tycker men du har en extremt dömande och mildt sagt otrevlig ton från start vilken jag klarar mig utan.

   • M skriver:

    1-0 till Jennifer för detta svaret!

    • Anna skriver:

     Det finns faktiskt fler alternativ än Tassebo! 10 tal organisationer där de hjälper till att skaffa hem bara här i Skåne. Där sätts inte katten i någon bur! Så lite okunnskap måste jag säga!

     • Jennifer green skriver:

      Det är ju det jag säger att jag kollar på och ska besöka i veckan. Läs mina svar innan du kommenterar då.

  • sandra skriver:

   War over!! :)

   • Jennifer green skriver:

    Haha, vill inte ha någon form av war men jag blir irriterad med folk som envisas om att vara så fruktansvärt otrevliga. Förstår att man lätt drar förutfattade slutsatser när man inte ser hela bilden.

 6. Louise skriver:

  Hej Jennifer ! :)
  Jag vill bara säga att oavsett vad så tycker jag att det är jätte bra av dig att du svarar på varje kommentar och står för det du tycker. Sen tycker jag att alla har haft en poäng i det ni skrivit . :) På många andra bloggar så tar de bort alla negativa kommentarer men här syns allt direkt vilket jag gillar !

  • Jennifer green skriver:

   tack, vad roligt att höra!! jag tycker att allt ni säger bör framföras, ibland blir det diskussion och det är också charmen i det hela! kram!

 7. Lin skriver:

  Hejhej!

  Jag har haft katter och hundar (och hästar men det är nog orelevant) i flera år, min katt dog för lite mer än ett år sen(han blev 13) och jag vill oerhört gärna skaffa mig en ny dock så bor jag i en studentlägenhet på 23kvm för stunden så därför väntar jag med det (dock har några grannar till oss en katt i deras studentlägenhet för den vägrade kort sagt flytta så de fick ärva den).

  Det jag försöker säga är att jag tar gärna hand om Sotis då jag älskar katter och är kattvan men jag bor på 23kvm (i sthlm) så jag är nog inte det bästa alternativet just nu (men om som sagt det inte finns något annat så får hon mer än gärna bo här)

  Hoppas hon hittar ett fint hem! Kram
  (ps, så tycker jag fruktansvärt mycket om din blogg för den har så himla mycket personlighet)

  • Jennifer green skriver:

   haha alltså jag ÄLSKAR att grannens katt vägrade flytta så de fick ärva den!! så roligt!
   och tack tack snälla för din kommentar! jag återkommer om jag inte hittar något, är så tacksam för att ni är så fina och hjälpsamma! tänker mest att det blir lite jobbigt för dig kanske med katthår överallt och att bo på Sotis!

   och tack snälla du vad roligt att höra! ni som gör det så kul att blogga! kramar

 8. jenniekatarina skriver:

  hej! har du hittat något nytt hem till sotis? jag har en kompis (i skåne) som funderar på at skaffa katt, jag skickar en länk hit till henne så kanske hon hör av sig.

  • Jennifer green skriver:

   hej! nej det har jag inte än, hon får jättegärna höra av sig om hon funderar på katt! hon får supergärna komma och träffa henne också såklart. tack snälla!

 9. Ellen skriver:

  Men herregud vissa människor som ska vara jävla paragrafryttare. Jag behöver inte skriva ”bry dig inte om dom, du är stark” för det vet jag att du klarar av själv. Jag håller till 100% med dig att det känns bättre att ta bort katten än att sätta den på katthem. Och då har jag haft två egna katter i 10 år. Vissa förstår bara inte. Och det här med ”personerna kan äta allergimedicin varje dag”.. Herregud… Vad ska man säga. Ditt val kommer bli det rätta.

  Puss

  • Jennifer green skriver:

   TACK för att någon förstår mig! och som sagt så är det absolut sista utvägen som jag inte ens hoppas vi behöver överväga, det blev uppenbarligen en bra mycket känsligare diskussion än väntat! puss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Why ask?