A crosstrainer challenge

en favorit när det kommer till konditionsträning är crosstrainer – och jag fick ett tips för flera år sedan som jag än idag använder. hon tipsade om att ha som mål att förbränna 100 kalorier per 5 min, alltså 20 i minuten. men OBS jag räknar INTE kalorier och det grundar sig inte i det, utan bara att ha något slags siffermål att förhålla sig till.

det funkar iaf skitbra för mig och blir som en morot. jag har nämligen så lätt för att börja slacka efter om jag är tankspridd, så tittar jag ner och ser att “oops nu ligger jag 20 sekunder efter” och måste jobba ikapp. så nu byter jag ut ordet kalorier till poäng.

det gäller ju att hitta en rimlig motståndsnivå för att kunna nå sina 100 “poäng” per 5 min, jag gillar nivå 12 då det inte är för tungt så jag kan få upp farten också, men alla maskiner är olika. denna dag körde jag 15 minuter cross och det blir då 300 “poäng” = MVG i crossen haha.

mem give it a try! det ger mig liksom mer på något sätt än att bara köra 15 min utan att känna att jag har ett mål eller ett resultat jag förstår mig på.

This entry was posted in /Animated, /Athleticism. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

  1. Elin says:

    Men så bra tips ju!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?