Built-in shoe rack

nu ska ni få se mitt lilla hallprojekt som blev klart igår. jag är SÅ nöjd, det blev sjukt snyggt och lite lyxigare känsla i hallen.

jag fick nämligen för mig häromveckan att jag ville ta bort skohyllan och göra en platsbyggd, och tänkte att det kan jag väl göra lite enkelt. men icke – där jag tänkte bygga in den så lutade väggarna några millimeter på precis alla håll så att såga till måtten blev till en klurig matteuppgift, haha. så jag involverade pappa som ställde upp och vi var fan bästa byggteamet! Timmie tycker alltid att vi ska hyra in folk medans både jag och pappa vill göra saker själva, haha. någon egenskap fick ju gå i arv.

gör er redo för en bildbomb:


så här såg min ritning ut, tre hyllplan som skulle sitta i hålet som går in. ett skarpt öga ser att innermåttet var 137 cm och yttermåttet 135 cm – bara ett sånt snett mått klurade till det rejält.


här har ni kaoset, pappa tog med halva verkstaden eftersom vi behövde såga skivorna på plats. sidoväggarna var gipsskivor och bakväggen betong, så alla verktyg behövdes.


vi satte reglar på alla sidor så att de skulle sitta som sten.


och efter många om och men satt alla reglar, hyllplanen var på plats och vi kunde lägga fog i kanterna. så jäkla snyggt hur det bara smälter samman asså. jag valde vita blanka hyllplan för att man ska kunna tvätta av de lätt men var rädd att väggen skulle se smutsig ut intill det kritvita, men jag tror spotlightsen gör att nyanserna gifter sig så bra.


här har ni före.


och efter!


före från en annan vinkel.


och efter. detta är synen direkt när man kommer in från ytterdörren.


före igen med skohyllan så som vi hade det innan.


och efter med skor och jackor på plats. vi valde att sätta hyllorna i precis samma höjd som hyllplanen på skohyllan eftersom vi tyckte de var bra. så det är 16,5 cm mellan hyllorna.


och en närbild. i det understa facket har vi våra paraplyer haha, här nyttjar man minsann alla ytor.

vi är sjukt nöjda och jag har beundrat vårt mästerverk hela morgonen. ett tag när pappa höll på att tappa hoppet eftersom allt var i konstiga vinklar så hörde jag mig själv säga “pappa, det finns lösningar till alla problem” haha – sjukt bra peptalk ändå.

This entry was posted in /Interior. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Ebba says:

  Svinsnyggt!! 👏🏻

 2. Kattis says:

  Men wooow så jävla fint!!

 3. Sara says:

  Varifrån är krokarna/jackhängaren? Så fina! Känns väldigt vuxet att bli till sig av något som man hänger ytterkläder på.. :|

  • Jennifer Green says:

   Den har jag också gjort själv 😂😂 inlägg om det finns här, jag skaffade en plexiskiva och köpte krokar på Hornbach. och haha I feel you 100%, känns verkligen vuxet haha.

 4. Louise says:

  Snyggt!! Åh har faktiskt funderat jättelänge på att göra något liknande. Vi behöver hyllplan i vårt städskåp nämligen. Hur gör man? Har du någon bra länk som beskriver hur man gör kanske? :)

  • Jennifer Green says:

   taack! 🥰 jag hittade Denna guide nu och vi gjorde typ exakt likadant. har du jämna mått och raka snitt så är det mycket enklare än det var för oss – då kan till o med ex Hornbach såga de åt dig bara de får måtten.
   jag tog först alla mått och markerade var jag ville ha hyllorna, sen köpte vi hyllplan och valde en träskiva med typ plastig yta, sen såga till hyllplanen, vi gjorde egna reglar (de små träklossarna som vi skruvade fast undertill för att hålla den stabil). sen själva förfarandet borrade vi först upp bakre regeln (mät med vattenpass!), la på hyllan, sen mätte ut sidoreglarna och borrade fast de. sista och viktigaste steget är att sätta fogen, det är typ en massa som täcker de små gliporna i sidan som gör att den ser inbyggd ut. lycka till! ☺️☺️

 5. Klara says:

  Så himla fint! Sågade ni i din lägenhet? Med en vanlig såg? 🤨

  • Jennifer Green says:

   Thank jooo 🥰 haha ja det gjorde vi, om du undrar ifall det var sågspån överallt så är svaret ja! dock sågade vi med cirkelsåg och sen sticksåg för lite finlir. eller vi = pappa dårå 😜

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?