Our lebanese kitchen diary

i lördags hade vi libanesisk afton hos Diddi, en favorit i repris som vi gjorde förra sommaren också. jag, Fille och Diddi lagade några libanesiska rätter under strikt ledning av värdinnan själv, och det blev ju så jäkla gott.


här har ni vår minibuffé. vi gjorde aubergineröra, hummus, friterade filodegsrullar fyllda med fetaost, fatoush som är en sallad med rostat pitabröd och till sist fatteh lahem som är pitabröd toppat med nötfärs, yoghurtkräm, kikärtor, rostade pinjenötter och granatäpple.


och alltså OMG så gott det var! här har ni första omgången, jag tror jag tog tre omgångar sen satt jag bara och åt alla friterade pitabröd haha. det var första gången jag åt fatteh (den mixen med nötfärs, kräm, pinjenötter, granatäpple osv) och det är en ny favorit. jag ska lätt kopiera den och laga hemma själv. vi följde Diddis mentala recept men jag såg att Zeinas kitchen har många libanesiska recept som man kan googla fram.

SÅ tråkig svensk mat är egentligen, kokt potatis till allt typ. ena höjdpunkten med att resa är ju att prova andra matkulturer, men man får laga själv nu när man inte kan resa.

This entry was posted in /Cuisine. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

  1. Ammi says:

    Gott!! Men kan inte FATTA att ni inte gjorde tabbouleh?! 😱

    • Jennifer Green says:

      haha! det är ingen favorit för min del, men salladen vi gjorde påminner lite om det så vi ersatte det. 😋

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?