2020 in a recap

och så var 2020 över imorgon. det är lite märkligt för jag sitter och ska sammanfatta året och tänker att det var ett riktigt skitår för majoriteten av människorna – men rent privat så var mitt år riktigt bra. troligtvis för att vi var i Australien i över 8 månader av året och levde ett helt magiskt liv.

men denna pågående pandemi har också fått mig att uppskatta ett lugnare tempo och jag tror verkligen att jag behövde det. så här kommer mitt 2020 i korta drag:

most memorable moments


SÅ mycket kul har hänt, men några favoriter är undervattenshotellet i Whitsunday, att hoppa från ett flygplan och när jag fick krama alla i Sverige efter 1 år ifrån varandra. <3

exercise routines
min bästa träningsform i år var lätt surfing! dels är det ju fett kul men jag vaknade också alltid med träningsvärk i armar och ben. en annan storfavorit var aerial yoga som man utför hängandes i ett band + hot yogan som jag äntligen har återförenats med på mitt gym i Helsingborg.

best quote
life is what you make it.

newfound friends


alltså – alla mina magiska Aussie-vänner. jag är så tacksam för att livet gav mig världens finaste kompisar där och att alla välkomnade mig med öppna armar. jag längtar tills den dag jag kan träffa några igen, de blev som familj och det var så tomt att inte kunna ses fysiskt längre.

biggest loss
Tussen. vår älskade hund. mitt hjärta brister bara av att tänka på honom och jag är så ledsen att jag inte hann hem till honom. men man får ju vara glad för de 15 år vi fick ihop.

best surprise
bästa överraskningen i år var lätt när jag överraskade mina bästisar när vi kom hem till Sverige. de visste ju att vi skulle hem snart men inte exakt när. andra riktigt bra överraskningar var när Timmie överraskade mig med skydive på min födelsedag, när jag överraskade honom med undervattenshotellet och den stora presenten Miche ställt i lägenheten när vi flyttade hem.

favourite images


dessa tre: när jag simmar utanför vårt hotellrum i Whitsundays, pussbilden med Timmie på vår bakgård (där vi omedvetet matchar) och bilden på mig, pappa och Miche när vi var på shoppingrunda. får såna myskänslor haha!

favourite collabs
att 7-Eleven ville göra ett samarbete om Malteser-munkar och Dr Oetker ville göra ett om deras pizza. match made in heaven alltså när det är donuts och pizza haha.

kindest words
jag fick massa handskrivna lappar från kompisarna i Australien + tacktal från kollegor och chefer på jobbet mina sista veckor på plats. och jag blev så rörd att jag nästan började gråta. en av mina närmsta vänner sa bland annat “never stop being you, you’re amazing in all ways” och att jag fått henne att se mer positivt på livet och jag tänker på det ibland. jag hyser så mycket kärlek för så många människor, men det är inte förrän i såna här situationer som man liksom lättar på hjärtat och förklarar vad dom betyder för en. jag ska fan bli bättre på det.

yummiest meals

hallåå, har jag tjatat tillräckligt om hur fantastisk tacosen var på La Diosa Mexicana i Surfers?? haha. jag hade kunnat resa dit över en helg bara för att äta där. på andra plats kommer chokladfondanten på Max Brenner.

best purchase
förutom vår bil som jag är lite kär i så är mitt bästa köp airpods. hur kunde jag vägra de i så många år?

funniest text

fortfarande detta från min kompis/kollega Andres. jag frågade om han kunde hämta mig och han svarade med detta och var helt seriöst hahah. vi har en unik relation, älskar det ändå.

most played song

denna enligt Spotify och det är fortfarande en stor favorit.

strangest moments
så mycket skumt händer varje vecka känns det som, haha. men mest skumt var nog när vi behövde evakuera vårt hotell på Tangalooma, när jag köpte ett batteri av en från Ebay och hon trodde att jag rånade henne, hela situationen med soft lockdown i 2 månader, att vi nattvandrade i en skog för att leta efter koalor och helt glömde resterande farliga djur, och när jag och Timmie lånade Alberts bil som dog i en backe på motorvägen så Timmie och flera främlingar fick putta på medans jag styrde. haha.

new interests
promenader – jag har hatat att gå i typ hela mitt liv men plötsligt är det ju asnice?? haha! perfekt syssla också i dessa tider när man vill gå ut men mycket har stängt. andra nya intressen är surfing, skateboard och spela Uno.

cutest animal encounter

att få mata vilda kängrus, när vi matade vilda delfiner med fisk och när vi passade Timmies mammas hund Basse i en vecka och han bara ville ligga under filten och mysa med mig.

best new tv show
vi tycker alltid om att ha en serie att följa och i år har det varit många bra. favoriterna har nog varit Shooter, The Flight Attendant, Animal Kingdom, Good Girls, The Morning Show och The Punisher.

funniest gif

när jag surfade och skulle glida in lite coolt till strandkanten men Timmie fångar en mindre cool syn haha.

största omställning:
att flytta hem. vi bestämde det redan i mars så vi hann ju förbereda oss mentalt i 5 månader, men det var ändå sjukt skumt när vi väl var tillbaka. varje morgon vaknade jag och trodde jag var kvar i Surfers, och höll på att börja planera saker tills jag insåg att jag var i Sverige. ja ni som har flyttat runt känner säkert igen känslan. vi ångrar såklart inte det men längtar ändå tillbaka så mycket ibland.

så trots allt ett helt fantastiskt år – hoppas att fler än jag kan titta tillbaka på detta år och minnas allt fint istället för allt det tråkiga som sker i världen. jag är taggad på 2021 och sjukt redo för att välkomna våren haha. fun fact: jag hade tänkt sluta blogga vid årsskiftet men jag hänger kvar ett tag till. jag ville känna efter hur min magkänsla var och jag är minsann inte redo att sluta än. så lätt slipper ni inte mig!

This entry was posted in /Reveals. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Jessica says:

  Neeej sluta inte med bloggen. Har läst din blogg i flera år och det är så härlig känsla här. Kommenterar aldrig bloggar men nu kände jag att jag var tvungen att stoppa dig haha

 2. Hanna says:

  Neeeeej sluta aldrig! Tycker alla dina inlägg är så roliga. Helt klart min favoritblogg!!

 3. Clara says:

  Snorkelbilden är utan tvekan den coolaste bild jag skådat under 2020 🤩🤩

 4. Sandra says:

  Nejjj det hade blivit så tomt utan din blogg. 😩

 5. Louise says:

  Älskar dina såna här sammanfattningar 😍 Och är så glad att vi får hänga med dig ett tag till 😇

 6. Li says:

  Din blogg är ju det bästa stället att hänga på om man vill läsa något positivt. Blir alltid så glad efter ett besök här så du måste fortsätta 🤗 Gott nytt år till dig och tack för återblicken av 2020 ❤

 7. Syrran says:

  Neeeej, inte sluta! Hur ska jag då kunna följa mitt eget liv genom din blogg? Hehehe. 😂

 8. Stina says:

  Håller med Jessica! Älskar hur du blandar allt från personliga till mer inspirationsinlägg, mellan roliga och seriösa inlägg. Hoppas du fortsätter finna glädje i det, så man får fortsätta läsa dem ett tag till ☺️

 9. My says:

  Då tackar jag din magkänsla att du fortsätter ett tag till, herregud vad tomt det hade blivit. Din blogg har varit min underhållning på jobb under flera år! Din blogg ger ett inre lugn, man blir glad av att kika in här lite då och då!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?