Fried cauliflower and eggplant jam

häromdagen försökte jag återskapa min favvotacos. ni minns kanske att vi åt tacos på tisdagar på en mexikansk restaurang i Surfers – och jag fantiserar fortfarande om de idag. alla tacos var helt perfekt men min favorit var en med blomkål och aubergine.

så jag försökte kopiera den och det blev såklart inte lika bra, men fortfarande mycket gott: stek blomkål, gör en aubergineröra och servera i små tortillabröd.


jag stekte en halv blomkål och en halv lök, kryddade med peppar och lät de sen ligga på låg värme för att bli perfekt mjuka.


skär sen en aubergine på längden och ställ i ugnen i ca 230° i 40 min. mosa innehållet i en skål med en gaffel och blanda i lite av varje: tahini, salt & peppar, vitlök och citron. smaka av.

servera sen på små tortillabröd och enjoyy! små bröd för att det blir godare med flera mindre dårå. dock räckte inte röran till sista tacosen så jag tog blomkål och mangoraja istället som också var en fin kombo haha.

This entry was posted in /Cuisine. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

  1. Malin says:

    Vill bara tipsa dig att kolla på lägenheter på blocket. Det lades ut en igår i Helsingborg som jag hann tänka ”wow den skulle nog jennifer tycka om”. Läst din blogg i hundratals år (nästan), så det känns som du nästan är en vän till mig 😅😊

  2. Ebba says:

    Kanske inte alls vad du är ute efter men jag brukar panera blomkål med ägg och panko blandat med paprikapulver, spiskummin, salt och peppar och sen tjoff in i ugnen! Blir suuuupergott till tacos!

  3. Kattis says:

    Mmm låter sjukt gott

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?