Things to do during a pandemic

jag fick ett dm igår som löd något i stil med “du som är så påhittig – har du några idéer på corona-vänliga saker man kan göra?” och mitt svar blev så långt att ett blogginlägg föddes. för JA jag har massa tips! vi hade ju en soft lockdown i Australien i våras (ca 2 månader) där vi samtidigt bara fick vistas max 2 st utomhus och vi passade verkligen på att njuta av tillvaron och hitta på massa kul saker som gick trots restriktionerna. nu tittar jag verkligen tillbaka på det som en mysig tid, sen hade vi ju lite lyx av att det var 25 grader sol och man fick bada och surfa hur mycket man ville.

här kommer några förslag som man kan göra hemma, det går även att göra en solo-variant på alla om man är ensam:

⭐️ spela sällskapsspel
det finns ju hur många spel som helst, mina favoriter är ritspelet Ryktet går, kortspelet Uno och gissningsspelet Med Andra Ord. med familjen brukar vi även spela frågespelet När Då Då? och tågspelet Ticket to Ride. men det finns sjukt många olika, och varför inte köra charader, lägga pussel eller göra en tidig variant av julklappspelet?

⭐️ åk på sightseeing
ta med din partner eller en nyare vän och visa varandra era barndomsplatser om ni fortfarande bor i närheten, exempelvis var du gick i grundskolan, ditt första hem, var du fick din första puss, var du lärde dig cykla eller vad som. Timmie visade mig runt i hans gamla hoods en gång och berättade historier och det var så kul att få uppleva.

⭐️ gör en egen spakväll
köp ansiktsmasker, tappa upp ett fotbad, packa in håret i en inpackning, gör en egen pedikyr och “boka massagetid” hos din partner, syskon eller kompis. SÅ mysigt ju. lite tända ljus, en morgonrock och mysmusik på det så är man hemma. ännu bättre om ni är två är att man får varsin kväll, så tar man hand om varandra.

⭐️ ha en matlagningskväll
det finns ju sjukt mycket att göra i köket, och ofta blir det ju även något gott utav det. arrangera en bake-off, en tårttävling, en egen “halv åtta hos mig”, följ ett klurigt recept, julbaka, återskapa en restaurangrätt eller slå din första bea.

⭐️ kör hemmaträning
vi körde säkert 50 pass hemma i våras, lite sjukt att jag nästan saknar det ibland. det var något så jäkla pure med att försöka vara kreativ och bara köra med kroppsvikt. det finns ett hav av bra pass på Youtube – men våga också vidga vyerna och köra ett yogapass, dansträning eller någon annan form. en favorit vi hade var Bully Juice på youtube där vi kombinerade flera av hans pass. jag körde även flera timmars hopprep på balkongen haha.

⭐️ ta en pw-date via telefon
ring upp varandra och gå på varsin powerwalk samtidigt, plötsligt känns det som man går tillsammans. och man får ju passa på att njuta av att Sverige trots allt låter oss vistas utomhus.

⭐️ pyssla
dra igång årets julpyssel eller gör något helt annat: köp canvas och måla något motiv, måla om en möbel, gör en hemmagjord adventskalender, skapa en lerskulptur eller köp tyg och sy ett plagg.

⭐️ köp en skateboard
eller en cykel, sparkcykel eller kanske inlines. så du kan rulla ut och få lite frisk luft utan att behöva vara nära främlingar.

⭐️ netflixa
man älskar ju verkligen när man fastnar i en ny serie! jag har tipsat om några favoriter Här och Här, men utbudet tar ju inte slut där. för filmfantasten kan man köra filmkväll även på distans, när jag bodde i Italien så startade jag och Timmie samma film samtidigt och sen la vi och prata telefon som om vi låg bredvid varandra.

⭐️ gå med i en virtuell bokklubb
eller gör en egen med någon kompis. bestäm en bok, sätt upp en rimlig tidsram, läs och diskutera. så mysig grej ju! så ses man på en Zoom, fikar på varsitt håll och snackar bok. eller kör ett bokrace med dig själv, lyssna på podcasts eller en ljudbok.

⭐️ lär dig något nytt
om det så är fiol, piano, spanska, HTML, gitarr, moonwalk, bildredigering, surfing, handstand pushups, risotto,  första hjälpen, sjunga eller lära din hund ett tricks. det finns en uppsjö av grymma tutorials, bara att välja inriktning!

⭐️ organisera mera
om det så är köksskåpen, källaren, badrumsskåpet eller garderoben. rensa, organisera och skänk eller sälj sånt du inte använder längre. skönaste känslan efteråt när man gjort en garderobsrensing ju.

låt fantasin flöda – det är bara att göra det bästa av situationen och följa rekommendationerna så gott det går. men livet behöver inte vara tråkigt för det. mitt bästa tips för att göra veckan roligare är att planera in det i förskott; ex på torsdag ska vi baka, på fredag ska vi kolla på Let’s be cops och på lördag ska vi köra inlines på dagen sen blir det take away från Phuun Thai.

This entry was posted in /ETC. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Louise says:

  Tack för tipsen!!

 2. Sanne says:

  Så bra tips med att besöka barndomshem osv 🥰

 3. Elin says:

  Men alltså! Så grym lista! Vill lägga till ett tips med hemmaspaet – vi brukar leta upp nån relaxing strand på youtube och sen låtsas vi som att vi är där. “Gud vad fåglarna sjunger idag!” “Oj vad långt ut de är och badar” typ hahaha <3

 4. Louise says:

  Ett annat tips också – pussla!! Min och min pojkväns hobby såhär på hösten. Så mysigt och finns så många fina pussel :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?