Best things to do on Gold Coast

jag fick sån sjuk Aussie-abstinens idag och började sakna allt och alla. så därför tänkte jag dra ihop en liten travel guide med mina favvosaker man kan göra i Gold Coast. det roliga är att Jean som vi var där med ba “Här finns inte så mycket och göra” och jag ba “Eeeh va, här finns ALLT att göra” haha!


boka en surflektion. duuuuh tänker kanske ni, men faktum är att surfing egentligen inte stod på min lista över grejer jag *måste* göra, men så bokade jag och Tess en lektion och sen blev jag helt förälskad. jag köpte ju egen bräda sen och ett tag surfade jag 4 dagar i veckan. stackars Timmie fick sitta barnvakt en dag när det var meter höga vågor och jag var mer under ytan än över haha, men övning ger ju färdighet och jag är ju en envis jävel.


cykla på havet.
boka schiller bikes och njut av att kunna cykla mellan öar. vi hoppade av och badade lite, blev omringade av delfiner och bara känslan av att komma cyklandes mellan båtar var så sjukt nice.


träffa kängrus och se koalor. 
det kryllar verkligen av wildlife sanctuaries och vi var på flera olika, men det absolut bästa var när vi tog bilen och körde typ en kvart till parken Coombabah. vi såg flera hundra vilda kängrus och kunde komma riktigt nära utan att de blev rädda. där var även enda stället vi såg vilda koalor på, magisk dag.


klättra (eller åk upp) i skypoint.
 skypoint (även kallad Q1) är Australiens högsta byggnad och verkligen ett turistmål. åk upp 70 våningar för att få en mäktig utsikt, ta en fika, drick en öl eller dra på overallerna och klättra utanför toppen med en utsikt som heter duga.


gå på poolbio. 
parken WetnWild visade filmer hela högsäsongen och fan vad nice det var. vi tog varsin poolring och bara gled runt här hela filmen. som ni ser var det sjukt mulet denna kväll men varmt i luften och i vattnet. så jäkla mysigt.


spendera söndagen med sunday sesh.
 flera hotell arrangerade detta i sina pooler och man fick gratis inträde så länge man köpte en drink. fett nice asså, poolparty är verkligen min grej. vi gjorde detta flera gånger och hängde alltid i poolen tills solen började gå ner; massa skön musik, goda drinkar och pommes i omgångar.


sandboarda!
tänk er typ snowboard fast i öknen. detta var på min to do lista innan vi flög ner och vi gjorde det på Tangalooma, en ö en timme utanför Brisbane.


hoppa skydive.
asså – bästa födelsedagspressen som Timmie överraskade mig med, och det var ett helt perfekt ställe att prova skydive på. jag hoppade med Gold Coast Skydive som var sjukt bra eftersom man fick landa på stranden + världens finaste utsikt när man hoppade ut ovanför havet.


mata vilda delfiner.
detta är absolut en av de bästa upplevelserna i år. några hotellägare  på Tangalooma hade sett delfiner nära havskanten som de började mata, och gjorde till en daglig tradition. så typ 30 år senare fortsätter delfinerna simma in till kanten vid samma tidpunkt varje dag. så vi fick två fiskar var och delfinerna simmade fram till oss och åt fisken helt försiktigt från handen, jag dör så fint.


testa foilsurfing.
surfa i all ära men foilsurfa är fan det bästa jag gjort, vi gjorde det på Gcfoiltours. det är egentligen motsatsen till surfing, så ju bättre du är på att surfa desto svårare blir det att foila. brädan har motor och du gasar med en kontroll i handen, trixet är att “foila” som är när du lyfter från ytan och liksom flyger – så f*cking roligt och jag längtar tills vi kan göra det igen.


hyr cykel och dra på cykeläventyr!
få ställen har väl så perfekt klimat som Queensland. vår första cykeltur var 2 timmar enkel väg och jag avled på min skruttiga sadel haha. men mot slutet körde vi 30–45 minuters turer och det är ju SÅ mysigt. jag cyklar typ långsamt med meningen bara för att njuta av allt, man möter folk ute på joggingtur, skateboards, inlines, promenerare och massa hundar. och så har man ju alltid havsutsikt på ena sidan när man cyklar jämte stranden.


paddla kayak längs floderna.
jag fattade inte först hur mycket floder som går mellan alla höghus, inte förrän vi åkte upp till skypoint och jag såg hur det liksom var som öar. så boka en kayak och paddla mellan city och under broar. halvt sightseeing och halvt träningspass.


njut av stranden.
gold coast är ju precis vad det låter som: en stad som går parallellt med havet, och stranden därtill är superfin. spela strandtennis, bada i vågorna, prova volleyboll, kasta frisbee, ta en pw eller kör en picknick. det enda jag saknade efter ett tag var solstolar, men samtidigt hade stranden nog inte varit densamma om den var full av solstolar.


prova Brush & Barrel.
detta är en sip and paint: man målar en tavla samtidigt som man dricker något gott och har en trevlig kväll. när vi ville boka detta så tog de inte emot så stora sällskap pga covid så vi gjorde en egen variant hemma, vi kunde inte enas om motiv så alla målade egna haha. men så nice aktivitet med kompisarna!


spela Top Golf.
asså, detta blev helt klart en favorit och jag tror vi var där 6 gånger. man behöver inte ens gilla golf för att tycka detta är kul. man bokar en bana och är ett gäng där man tävlar om att pricka mål på banan som ger olika poäng, samtidigt kan man beställa in mat, dessert, drinkar och dansa med till musiken.


gå på hike.
nu hann jag bara gå på hike fyra–fem gånger men det är ju något så speciellt med det: man vandrar i mysiga regnskogar, längs vackra utkiksplatser och så stannar man för ett dopp i vattenfall och tar picnickpaus. det finns hur många treks som helst och jag var i Mount Tambournine, Springbrook, Byron Bay och Currumbin Rock Pools som alla var perfekta.


dra på roadtrip.
 vi bodde ju i Surfers Paradise som jag verkligen älskar sjukt mycket. men missa inte alla mysiga städer omkring, några favoriter är Burleigh Heads, Byron Bay, Tangalooma och Brisbane. mycket ligger en timmes bilfärd bort och varje ställe har ju sina guldkorn.

och så finns det så mycket annat att upskatta! prova all världens mat, ta med bollen till en basketplan, boka ett escape room, gå på nattklubbar, kör en spelkväll på Beer Garden, häng på rooftop-baren 19th at the star, se en utomhusbio, shoppa, gå till en av alla nöjesparker och bara ha det jävligt gött. jag är så avis på alla mina kompisar som har sitt liv där, hade jag kunnat trolla dit familjen o mina bästisar så hade jag typ aldrig lämnat landet.

This entry was posted in /Travel guides. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Emma says:

  Vilket liv lever du människa 😩😩 Iofs är det just drf jag följer dig 😍

  • Jennifer Green says:

   levde* 😜 haha nä men jag försöker hitta på lite roliga aktiviteter hela tiden, och det är ju betydligt enklare i ett varmare land då mycket sker utomhus, men det finns ju massa kul att hitta på i Sverige också! 😘

 2. Tina says:

  Alltså, så underbar och drömmig guide! Vilket liv du hade här :D Min dröm är att bo i Surfers i iaf ett halvår nån gång framöver, tack för att du påminde mig om det <3 Kom tillbaka snart så jag kan hälsa på dig, haha.

  • Jennifer Green says:

   jaa asså bästa stället, jag får sånt pirr i magen av att tänka och längtar just nu tillbaka så mycket. <33 njuuut av livet!

 3. Fia says:

  Hur var det i Surfers om kvällarna? Kände du dig någonsin otrygg exempelvis om du gick hem ensam eller så? :)

  • Jennifer Green says:

   Nej asså aldrig!! jag har aldrig känt mig så trygg i ett land, en gång blev det bråk på tramen mellan en tjej och en främmande man – och typ 5 killar rykte in till hennes försvar. asså så fint <33 jag tror folk överlag är väldigt laglydiga där eftersom det är dyra böter och stränga straff.
   det är ju betydligt obehagligare i Sverige en sen kväll, eller exempelvis när jag bodde i italien. killarna var SÅ sliskiga, främlingar förföljde mig och till och med polisen rullade ner rutan o ba "Ciao bella 😏😏" – sjukt vidrigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?