A minor upgrade

förra helgen fick vi för oss att vi inte stod ut med kaklet i köket längre, på måndagen frågade jag lite olika hantverkare om någon hade lust att fixa och på torsdagen drog det igång. älska snabba ryck!

vi hade kakel som stänkskydd och det gamla var inte fult, vi var bara trötta på det. vi bestämde oss för att köra på microcement istället och jag tycker köket fick ett sånt lyft – här ser ni före och efter:

före:

efter:


ni får från lite olika vinklar, innan hade vi alltså beigerutigt.


och nu ljusgrå cement. jag tycker det passar mycket bättre in med färgerna, någon meter bort står vårt matbord som är i marmor och matchar perfekt med stänkskyddet nu.


vi passade även på att byta ut spishällen, om ni ser uppe i höger hörn så har det spruckit och saknas lite glas. jag tappade en glasflaska i den två gånger, klant som man är.


ny spis och backsplash.

mycket nöjda! tänk att något så litet kan göra så stor skillnad. för oss iallafall. jag visade nämligen  bilder för min morfar igår som ba “Det ser ju likadant ut??” o sen “Jahaaa, menar du den lilla biten där bak?” hahah.


dagen efter jag tog bilderna så fixade han sista kanten längst ner så den blev skarp vilket gjorde det ännu bättre.

This entry was posted in /Interior. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Kattis says:

  Ett riktigt stort lyft skulle jag säga! Jag har svårt för färgen ni hade innan haha… taskigt att säga men nu har ni ju bytt ;) blev riktigt bra. Och nu får du låta bli att tappa en colaflaska på nya hällen… haha

  • Jennifer Green says:

   taack, så nöjda! ja jag fick också plötsligt svårt för den haha, har inte reflekterat över det innan förrän jag började se mig omkring 😂

 2. Sara says:

  Men wowww såå fint!! 😍

 3. Emmy says:

  Riktigt snyggt! Vad heter färgen? :)

 4. Lisen says:

  Så snyggt!
  Visste inte att det fanns så tack för tips! Tänker visa sambon ;)

 5. Sabina says:

  Hej! Hur gjorde ni? Spackel och målade?
  Är sugen på att göra liknande!

  • Jennifer Green says:

   Jaa, vi hade dock hjälp så det inte skulle bli fel men både Conteco och Microcementonline har gör det själv-kit så man bara betalar för materialet! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?