Exploring the Great Barrier Reef

här kommer årets bildbomb – men jag måste dela med mig av den bästa upplevelsen på länge!

vi var ju i Whitsundays och hade hotell förbokat samt aktiviteter inbokade, det Timmie inte visste var att jag smygbokat ett annat hotell som jag ville överraska honom med. det kliade typ i kroppen för att jag ville berätta det men jag bestämde mig för att inte säga något och FAN vad lyckat det blev.

kvällen innan när vi var på restaurang så sa jag “just det – vi ska bo på ett hotell imorgon utan nätverk så du vet, så du kommer inte ha mottagning på två dagar” ifall det fanns något han behövde göra men han trodde typ bara jag skämtade haha.


morgonen därpå checkade vi ut 07 eftersom vi skulle vara i hamnen 07.30 där en båt skulle hämta oss. ovetandes så rullade Timmie glatt väskorna mot nästa stopp.

där sa jag “vi ska bo på en båt förresten” och så gick vi ombord på en båt som skulle ta oss till båten vi skulle bo på. vi åkte 2,5 timme och kom sen fram hit:


till en plattform 40 sjömil mitt ute i the Great Barrier Reef – asså bara kolla in stället! denna bild jag tog med min drönare förresten, så jäkla vackert ellerhur.


på våning 2 fanns det 12 tält som jag berättade att vi skulle sova i och det var typ skräckblandad förtjusning haha. vi var totalt 15 personer och hade samling här utanför där de sa att vi skulle få våra tält kl 3.


så timmarna innan dess spenderades på denna kudde där vi solade och hade det gött, sen snorklade vi och såg massa sköldpaddor och fiskar, och så åt vi lunch och fikade. allt var all inclusive förresten så man kunde bara gå och beställa i baren när man ville ha något. vi åkte också ubåt runt ute på havet och kollade på korallrev.

kl 3 samlades vi igen och så frågar hon “has everyone been assigned a tent?” när Timmie ba Men vilket tält är vårt då?. jag hade berättat för henne innan att Timmie trodde vi skulle bo i tält, så hon kom fram till oss och ba Follow me.


vi går ner en våning, öppnade en dörr och möttes av denna trappa.

och så öppnar vi dörren nedanför trappan till detta helt fucking magiska rum:


ett rum 4 meter under ytan, med väggar och golv i glas. det fanns då 12 tält där uppe och sen 2 rum under ytan. dessa rum var fullbokade till November så jag hade sån sjuk jäkla tur att jag fick tag på ett rum, istället för att boka om gästerna pga pandemin så avbokade de alla och när jag gick in för att kolla så fanns det ett enda datum i juli som jag lyckades haffa. asså SÅ nöjd!


och KOLLA in så sjukt fint! här stod man och borstade tänderna mitt i barriärrevet liksom.


Timmies reaktion var fan priceless. jag tappade också hakan, även om jag sett bilder på det så var det 10 gånger finare och lyxigare i verkligheten. och bara känslan av att vara under ytan med massa fiskar som simmade omkring var så sjuk.


och så plötsligt simmade det förbi en räka!! asså hahah jag blev så glad, jag har aldrig sett en vild räka. Timmie ba “här finns hajar, valar och sköldpaddor men du blir exalterad av en räka”.


jag var såklart tvungen att dra på snorkeloutfiten igen och simma förbi fönstret. tänk att vi bodde i ett rum man kunde simma förbi liksom.


vi ville ju knappt lämna rummet, men när klockan blev sex ville vi se solnedgången från däcket. så vi beställde in dricka, tog fram kortleken och satt här tills solen gått ner.


därefter var det dags för middag, vi hade en kock ombord som gjorde riktigt god mat. vi fick plockbricka till förrätt med små pajer, minitacos, pilgrimsmusslor och tomatsallad. därefter fick vi denna rätt som satt riktigt fint.


efter middagen gick vi ner till vårt rum igen och bara mös och njöt av utsikten. vi ville typ inte somna så vi satte på en film, men jag kunde knappt fokusera på filmen när alla möjliga sorters fiskar simmade förbi utanför haha. jag vaknade någon gång på natten och fick en chock när en stor bjässe bara stirrade in på oss.

och asså SÄNGEN – vilken skön jäkla säng. utan krydd den bästa hotellsängen jag någonsin sovit i. vi smälte som chokladbitar i madrassen och kuddarna var fan dröm.


morgonen därpå vaknade jag till denna utsikt.


kolla det typ glittrade av alla små silverfiskar.


vi gick upp och blev serverade frukost, det blev scrambled eggs, bacon, yoghurt och fruktfat.


efter frukosten snorklade vi en stund, tog en lång dusch, sen gick vi ner hit och bara la och tittade ut i säkert två timmar haha. men asså jag kan knappt beskriva känslan vi hade, typ förälskad i livet. ibland kom det förbi en dykare som vi vinkade till haha.


kl 10 var det fika som vi åt i solen. resten av dagen bara chillade vi runt, snackade med övriga gäster, åt lunch, åkte utbåten igen och såg valar. sen tog vi båten hem igen och var  tillbaka i Airlie Beach vid 18.


sen checkade vi in på nästa hotell, och HAHA kolla vårt rum. jag fick fria tyglar och tog det billigaste jag hittade, så det blev 285 kr för denna våningssäng och Timmie skrattade ihjäl. man måste ju ändå älska kontrasterna.


vi avslutade resan med att beställa in hot stone från en restaurang vi kikade på några dagar innan, och det var helt perfekt. sen la vi oss i vår stenhårda våningssäng, fantiserade om vårt undervattensrum och blev hämtade 06.30 morgonen därpå för att åka till flygplatsen.

This entry was posted in /Pictures. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Elin says:

  Men WOW!!!! 😍😍😍😍❤️

 2. Greta says:

  Herregud vad mysigt och vilken upplevelse!

 3. Kattis says:

  Är typ lika delar fascinerad och klaustrofobisk när jag tittar på ert undervattensrum haha. Så sjukt?! Fattar att det var en sjuk upplevelse :)

  • Jennifer Green says:

   hahah asså jag kände så 100% innan när jag såg det på bild, men väl där blev man typ så imponerad att man inte tänkte på att man var instängd under vatten typ 😂👌🏼

 4. sara says:

  Skillnaden på hotellnätterna är underbar 😂😂

 5. Melina says:

  Hej,
  Wow vad fint!!!
  Jag är i nya zeeland nu men ska till australien nästa år, vad hette båten eller hotellet?
  Vill boka 😁😁😁

  • Jennifer Green says:

   Åh enjoyy!! 🥰 Det är CruiseWhitsundays, själva rummet heter Reefsuites o tälten där uppe Reefsleep. Väldigt dyrt men asså värt det pga once in a lifetime-upplevelse!

 6. Vilken upplevelse, visste inte ens att nåt sånt fanns 😵😍

 7. Elsa says:

  Sluta svär, det låter väldigt illa. Och varför skriver du asså istället för alltså?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?