Bouncy workout

idag körde jag ett hopprepspass som tyckte var skitbra. man kan skala upp och ner beroende på nivå, exempelvis göra vanliga utfall stället för hoppande om man inte orkar eller har känsliga knän, göra pushups på knäna istället för tårna eller helt enkelt halvera tiderna om man så vill. när det var hopprep så inledde jag 30 sek double unders varje gång för att få upp extra flås.

2 min hopprep
1 min squat jumps
2 min hopprep
1 min höga knä
2 min hopprep
1 min hoppande utfall
2 min hopprep
1 min pushups

2 min vila, totalt 4 varv


våra balkonger har blivit hopprepsyta numera haha. mitt hopprep gick sönder förra veckan så här har ni mitt nya som var precis lika bra. jag har hoppat så mycket senaste åren att jag behöver en ny utmaning, och just nu försöker jag lära mig att köra flera double unders med crossover på rad – så jäkla nice feeling när det börjar sitta!

This entry was posted in /Athleticism. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Emelie says:

  Jag blir så peppad av dig när det gäller träning då du alltid verkar ha ett nytt mål i sikte eller en utmaning som du tar dig an :) Mitt mål just nu är att klara fler DU på rad, haru ngt tips?

  • Jennifer Green says:

   Men taack fina vad glad jag blir! 🥰 Asså det är lättare att ge tips live när man kan visa, men de viktigaste bitarna tycker jag är 1. vilket hopprep du har (rätt längd, bra handtag som inte snurrar repet, gärna hi-speed) 2. hur du positionerar dig (armar, handled, dina fötter vid hopp) och sen 3. din rytm.
   Så fort de sitter och du får en bra rytm när du hoppar vanligt så är det bara att öva öva öva på att få till en double under, testa med en i taget och hoppa vanligt emellan. sen sakta öka så det blir var femte, var tredje, varannan och till sist ås kommer det naturligt att göra många på rad. Det kommer sitta snart, så bara fortsätt öva! :)

 2. Li says:

  Jag har ett hopprepspass som är ren intervallträning som jag kört mycket med mina konståkare genom åren.
  Totaltiden är 12 minuter och det är 1,20 min arbete med 30 sekunders vila och i slutet blir det endast 1 minut. Första omgången är “lätt” så man hoppar jämfotahopp eller springsteg sedan 30 s vila, nästa omgång är 10 höga knän + 10 spark i rumpan och sedan 30 s vila. Tredje omgången 10 hopp på vänster fot, 10 hopp på höger fot, 10 jämfotahopp. Nästa kan vara 3 enkelhopp och 3 hopp med dubbelslag. Och så vidare att man blandar olika sätt att hoppa på (twisthopp, hoppa med fötterna i kors, hoppa baklänges etc).

  Sjukt jobbigt, men hjälper konditionen och det har blivit bra resultat på Coopertest senare. Så denna hopprepsövning har jag ofta gjort under vintern då vi inte haft tillgång till löparbanor eller det varit för kallt för att vara utomhus och ha löpträning. När de vilat 30 sekunder på nästsista omgången så blir det endast en minut kvar att hoppa och då är det att försöka hoppa så många hopp som möjligt på den sista minuten. Klarar man 100 hopp så ger det ett E i betyg (om man vill hänvisa till skolbetyg), 140 hopp ger ett C och minst 170 hopp ger ett A.

  Testa om du vill ;)

  • Jennifer Green says:

   Ahh så kul för det låter lite som de upplägget jag brukar ha själv. Då brukar jag hoppa 6 min på rad x 2. Och precis som du skriver så först 1 min enkelhopp, 1 min höga knä, 1 min korsa, 1 min varannan osv – tiden går så mycket snabbare då också när man har lite olika fotarbete. nästan så jag måste göra din övning bara för att se om jag får A eller inte 😂
   Så nice att du ser skillnad på konditionstesten, för jag har känt att hopprep kanske inte är “tillräckligt” nu när vi måste träna hemma – men då kanske det är good enough ändå!

   • Li says:

    Testa när du känner dig pigg och uppvärmd och inte i slutet av hopprepshoppandet ;)
    jodå, det blir skillnad i löptesterna senare, good enough är great enough :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?