Our OZ adventure: Q&A

vi är nu snart 4 veckor in i livet här “down under” och det känns både som att vi nyss kom hit, men också som om vi alltid har bott här. så konstig känsla ändå! hade man kunnat teleportera familj och vänner hit så hade jag knappt rört mig ur fläcken.

jag har försökt få med det mesta – här är en miniQ&A om flytten:

vems idé var det?
ja, gissa vem som var drivande faktorn, haha. faktum är att jag sa till Timmie för 2,5 år sedan att “jag måste flytta utomlands” och hans svar var “okej, säg vart så drar vi” (hur soft? haha!). det tog oss bara en jäkla tid eftersom jag hade lite intervjuer i andra länder som sen aldrig ledde till något.

varför australien?
våra krav var: 1. ett engelsktalande land, och 2. värme. så när vi till sist bestämde oss för att testa Australien skulle vi bestämma oss för en stad. efter att ha läst “Gold Coast är Australiens Miami” så var vi övertygade. Gold Coast är dock rätt stort men väl här så trivdes vi absolut bäst i Surfers Paradise.

hur förberedde vi oss?
helt ärligt, google is your friend! förutom att googla ihjäl oss så gick vi med i några Facebookgrupper där man fick några tips.  men vi fixade allt själv med att boka flyg till att söka visum, skaffa Tax File Number, skaffa Medicare, översätta körkort, leta jobb och lägenhet osv. på hemmaplan hyr vi ut vår lägenhet i andrahand så det tog rätt mycket tid med det också att ha visningar, hitta hyresgäst, skriva kontrakt, magasinera grejer, sälja bilen och packa.

vad packade vi med oss?
vi packade bara med oss personliga grejer. för min del blev det jäkla massa kläder, 8 par skor, badrumsgrejer och mina kameror med tillbehör. vi packade även med en uppsättning handdukar och sängkläder som vi älskar för att slippa köpa nytt.


här har ni vår packning: 2 resväskor, 2 ryggsäckar och 2 kabinväskor. vi fick checka in 30 kilo fördelat på hur många väskor vi ville så det var helt perfekt.

vad ska vi jobba med?
jag jobbar med marknadsföring (påbörjar snart 8:e året i branschen, så sjukt?). på mitt kontrakt heter jag Marketing Coordinator och på mitt kort står det Social Media Manager – så jag är väl både och haha! Timmie har lite olika jobbintervjuer så vi får se när han hittar något han tycker om. just nu är han min hemmafru hihi! <3

är det lätt att hitta boende?
det tog nästan 2  veckor innan vi hittade en lägenhet vi ville ha, jag tror det går lite fortare om man ska hyra rum. vi kollade på realestate.com.au, bokade visningar och ansökte sen när vi hittade en som kändes perfekt. eftersom att ingen av oss hade börjat jobba så räckte det med att vi visade kontoutdrag och förbetalade 4 veckors hyra – Här har ni en house tour om ni missat, älskar lägenheten så mycket alltså!

är det dyrt att leva?
jag skulle vilja påstå att det mesta här i GC kostar ungefär precis samma som i Helsingborg. dock säger de som bor här att Sydney är dyrare. snittpris är kanske $12 för en acaibowl, $25 för en middag och $68 för gymkort. den australienska dollarn är mycket lägre än den amerikanska vilket är rätt så trevligt!

vad skiljer sig jämfört med hemma?
förutom att räkna i dollar istället för krona och att vi ligger 8 timmar före svensk tid – så är det nog att här är vänstertrafik, kranvattnet inte är filtrerat, att årstiderna är tvärtom (vår här nu) och att man betalar samt får betalt veckovis. jag får exempelvis min lön varje torsdag, och vi ska betala hyran varje lördag.

hur många farliga djur har ni sett?
räknas fladdermöss? haha. alla har tjatat om hur farliga spindlar och ormar här finns, men här i storstan syns de inte till. jag har kanske ett annat svar om ett halvår när vi varit på utflykter och rest runt. på återseende!

hur länge ska vi bo borta?
vi vet inte! visst är det lite härligt ändå? vi har hyrt ut vår lägenhet i 18 månader men vi tar livet lite som det kommer just nu.

This entry was posted in /Travel guides. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Matilda says:

  Jag blir så inspirerad av dig (er)! Så jädrans coolt av er att göra detta, jag önskar jag var lika modig själv. Jag får leva via dig istället helt enkelt. 😌

  • Jennifer Green says:

   Men taack <3 Du vågar mer än du tror! Jag känner också oro och är nervös inför saker (spec denna flytt) men jag kände att det bara är att kasta sig ut. Vi offrar ju ändå en del för detta men jag ville inte ångra mig efteråt.

 2. Rebecca says:

  Så spännande att följa er!
  Vad tycker du med om med Surfers Paradise/Gold Coast? :)

  • Jennifer Green says:

   Så kul att du följer! Oh bra fråga, nu svarar jag bara spontant och då säger jag: att staden ligger längs havet, vädret, utbudet på restauranger/gym/aktiviteter, och att här är lite liv och ungt folk liksom!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?