Turn your backyard into a peaceful refuge

Inlägg i samarbete med Bygghemma

brukar ni fantisera om hur ni vill bo i framtiden? eller är det bara jag kanske?

jag och Timmie har pratat om det ibland, och båda vill så gärna bo i hus. helst ett stort modernt med pool och trädgård. vi båda är uppväxta i hus och vana vid trädgård, och det är ju en sån jäkla frihetskänsla att kunna öppna upp och gå ut. just nu får vi nöja oss med våra balkonger.

i vår trädgård vill vi ha en pergola. det låter som en blomsort men en pergola är en utomhusstruktur som finns med eller utan tak – tänk er ett litet hus utan väggar. ställ den intill huskanten som en förlängning av rummet, över en soffgrupp som en inramning eller vid poolen som ett praktiskt solskydd. jag tycker att en pergola ger ett lyxigt och ombonad intryck och skapar en självklar sällskapsyta i trädgården.

här är mina 4 favoritvarianter som gärna får stå på vår tomt i framtiden:

intill huset:

förläng matsalen och servera sommarmiddagen här, och använd som en nice loungedel för festen.

med justerbart tak:

modernt och elegant som känns som ett lyxigt resort i Mexico, ja tack!

med glasväggar:

som ett uterum som fungerar inpå hösten. sjukt mysigt med växtvägg men också fint utan. här med monterade spottar som gör det ännu mer ombonat och verkligen får det att kännas som ett extra rum.

med takbelysning:

alltså MYSFAKTOR DELUXE. här vill jag sitta på kvällen och lyssna på musik, äta popcorn, spela kort och kanske dricka en morgancola.

hos Bygghemma kan du beställa en färdig pergola som du monterar där du vill ha den. välj mellan flera modeller, färger och material, och ge din trädgård ett riktigt lyft.

This entry was posted in /Interior. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

  1. Sandra says:

    Sista bilden 🤩

  2. Marie Marklund says:

    Hej! Jättefina bilder! Var har du hittat pergolan med justerbart tak (lyxig resort i Mexiko)? Kan man köpa den i Sverige? Jag har hittat liknande men denna är mer ren i sitt utförande utan några krusiduller. Tack på förhand!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?