Thailand travel guide

innan jag åkte till Thailand var jag av uppfattningen att det var lite överskattat och att det kryllade av turister, men ville ändå dit. och fan vad jag fick äta upp mina ord.

Thailand var på riktigt helt MAGISKT! vi bestämde oss för att resa längs västsidan då Timmie redan varit på de flesta ställen, och ville kombinera lugna, exotiska öar med festligare ställen. det blev en riktigt bra mix av allt, och något som verkligen var drömmigt förutom stränderna var maten och djurriket – både på land och i havet.

vi köpte flygstol från Tui och flög direkt till Krabi tur/retur, vi hade det mesta av rutten färdigt i förväg men inga hotell eller transporter förbokade förutom de första två nätterna. detta var min första riktiga rundresa så jag var lite pirrig innan, men hade rutinerat sällskap så allt bara klaffade så jäkla bra.RAILAY

efter att ha landat i Krabi ville vi bara till något strandhotell i närheten. vi hamnade på Railay beach som var en 15 minuters long boat-tur från Krabi. här bodde vi de första två nätterna och hade skitmysigt, när vi inte låg på stranden så strosade vi i gågatan av sand, drack ur kokosnötter, fick massage och tittade på alla vilda apor.

sötaste: att det sprang vilda apor runt vår bungalow.
PHI PHI

efter en snabb båttur till Phi Phi så möttes vi av en sjukt skön stämning, det är mer fest på denna ö så överlag var folket bara gladare och festligare. vi bodde på hamnsidan för att få sova i tystnad, men spenderade dagarna på Long Beach och kvällarna med att kolla på eldshower (och hoppa hopprep som brann), spela beer pong, kolla boxning och hänga på uteställen. härifrån la vi även en heldag på att åka till Maya Bay som var riktigt fint, och avslutade med Monkey beach där vi matade apor med banan.

godaste: friterad banan med kanel och glass som vi åt i restaurangen på long beach.

KOH LIPE

vi tog 4 timmars speed boat och hamnade på riktigt i paradiset. vi bodde i skitmysiga bungalows på Salisa resort som la vid sunrise beach och bokade först 3 nätter men älskade det så mycket att vi stannade 5. här paddlade vi runt ön, kickade fotboll om dagarna, åt vårrullar, åkte moppe överallt för 100 bath (25 kr), hängde på barfota-barer, drack mangodrinkar och såg utomhusbio. och så förlovade vi oss. <3

favoriten: morgonyogan på Castaway och mysiga Salisa resort som vi bodde på.

 

KOH MOOK

nästa stopp var honeymoon-hotellet Sivalai Resort, och herregud vilken strand. sanden runt hotellet var mjuk som mjöl och kritvit. däremot var ön rätt oexploaterad och orörd, det kryllade av vilda djur, där fanns ingen belysning på kvällarna eller kortmaskiner. vi försökte roa oss så gott vi kunde men trots att det var så vackert så var vi nöjda efter 3 nätter pga väldigt rastlösa själar, haha.

godaste: grillbuffén på Sivalai resort som vi åt på stranden, extra gott efter 10 dagars thaimat.KOH KRADAN

från Koh Mook åkte vi typ en kvart och kom till Koh Kradan. här fanns ännu mindre att göra men vi hade hört att det var värt ett besök och det stämde verkligen. vi var här en dag bara, och spenderade mest tiden på stranden med att gunga i träden, äta pringles på våra handdukar och mata fiskarna i vattnet. det var skitmycket fisk nära kanten och vattnet är ju så klart i detta land att man ser allt som rör sig, så jäkla coolt.

KRABI
utan att ha gjort någon ordentlig research bokade vi ett hotell i närheten av flygplatsen för att ha några sköna sista timmar i varsin solstol innan vi behövde dra oss hemåt. vi hade dock råkat boka hotell som la mitt i ghettot och där var så sjukt skabbigt. det fanns inga “normala” restauranger – allt tillagades vid stormkök längs vägarna och hela stan luktade riktigt äckligt. kul i efterhand, men inte riktigt favoritstoppet denna resa haha.

bästa: hot stone massagen vi hittade i någon källare i en bakgata.

summa summarium: SKITBRA resa, jag vill se så mycket mer av Thailand men först har vi några andra drömländer på listan innan vi åker tillbaka.

This entry was posted in /Travel guides. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?