Philippines travel guide

som utluvat tänkte jag göra en liten reseguide från våra veckor i Filippinerna (se resevideo Här). jag hörde skitmycket positivt om Fille innan vi reste men blev ändå sjukt överraskad när det visade sig vara så fint.

det är superstort med långa avstånd mellan vissa öar, så mitt tips är verkligen att googla och bestämma en någerlunda rutt innan ni reser, vi förbokade alla flyg o vissa hotell – sen lät vi lite vara obokat för att kunna bestämma oss på plats. och det blev en svinbra resa! det jag älskade mest är hur vänliga filippinare är, hur välbevarade och rena alla ställen var och den helt magiska miljön.

MACTAN
efter 18 timmars flyg ville vi bo i närheten av flygplatsen de första två nätterna för att bara landa ordentligt. vi tog ett fint hotell i närheten av flygplatsen och hamnade mitt bland lokalbefolkningen, haha. här bodde vi i två nätter och hängde på solstolar, gick på massage samt letade land och rike efter god mat.OSLOB
en tre timmars taxiresa senare var vi i Oslob. här simmade vi med valhajar (så coolt!), besökte Kawasan falls och provade canyoneering där man hoppar från flera olika klippor och vattenfall. det var rätt dött om kvällarna så vi spelade kort, gick på massage och hamnade på filippinsk födelsedagsfest, haha.

godaste: restaurangen La Terrasse och deras nutellacrepes.MANJUYOD
vi tog en privatbåt i 2 timmar hit, som kallas “The Maldives of the Philippines” – and I see why! åk tidigt på morgonen för att se alla vilda delfiner i närheten och hyr en bungalow över natten eller över dagen. när vattnet stiger kommer du inte därifrån utan båt, men du klarar dig fint om du tar med mat/fika, dricka, musik, kortlek och en frisbee.PANGLAO
4 nätter på Panglao väntade och det var helt perfekt. vi tog en timmes båt hit och bodde mitt på fina Alona beach, åt löjligt goda acai bowls, strosade längst stranden om kvällarna och hittade på massa dagsäventyr. vi åkte bland annat in till Bohol där vi körde fyrhjulingar i djungeln, åkte ziplines, hoppade bungee och var på märkliga aktiviteter med lokalborna.

godaste: acai bowls med extra jordnötssmör på Shaka.SIARGAO
ett av mina favvostopp blev detta surfparadis. vi var två par som reste, men jag och Timmie tog en timmes flyg hit för att vara ensamma i 5 nätter. hyr en moppe och utforska ön, kolla på alla som surfar vid Cloud 9, boka en yogaclass i soluppgången, ta båten över till Daku eller Naked Island, paddla runt ön, se en utomhusbio, gå på djungeldisco, snorkla eller rid längs stranden och bada med hästar. det jag älskade mest här var den sköna viben och att allt var så välbevarat, alla var väldigt miljömedvetna och värnade om hållbarheten.

godaste: pastan och pizzan på den löjligt populära restaurangen Kermit.
märkligaste: att vädret här skiftade från spöregn och orkan till 35 graders stekande hetta varje dag vi var här. men omväxling förnöjer ju.BORACAY
Boracay blev snabbt en annan favorit. här var mer liv på ön med betydligt fler turister, så vi stannade även här i 5 nätter. stranden var helt magisk, vi hängde på Friday’s i kanten av station 1. här hängde vi på nice uteserveringar om kvällarna (ibland även tveksamma nattklubbar, haha) och gjorde massa vattenaktiviteter om dagarna som att köra jet-ski, hyra surfbrädor, paddla kayak, spela strandtennis, kicka fotboll och kasta frisbee. vi tog också en helikoptertur över ön som var så sjukt fin och värd varenda krona.

godaste: gröten på The Sunny Side Café, Friday’s kladdiga lava cake, chicken sissig på Red Coconut eller oxfilén med potatismos på Christina’s.


CEBU
innan vi skulle flyga hem från Cebu så ville vi ha någon natt i närheten av flygplatsen. vi bodde på nyöppnade Maayo hotel som var sjukt bra – vårt enda krav var att det skulle vara nära flygplatsen och ha en pool. så här hängde vi mest vid poolen för att njuta av solen innan hemfärd och drog till SM mall för att avsluta med lite shopping.

vi flög med Singapore Airlines som jag tycker var skitbra, trots lång resa så var det så bekväma flygtider att det knappt märktes. vi fick mellanlanda i Singapore på båda håll och deras flygplats var svinnice. när jag och Aldijana ville gå och shoppa så gick killarna på bio och spa på flygplatsen, haha. semestern är ju inte över förrän man är tillbaka på jobb!

This entry was posted in /Pictures, /Travel guides. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. SA says:

  Er resa verkar ha varit helt amazing! Får man fråga hur mkt det blev med flyg o hotell? :))

  • Jennifer Green says:

   alltså verkligen!

   ja klart, vi brukar försöka snitta 500 kr/natten när vi reser långresor, ibland blir det mer och ibland mindre. har för mig att hotellen blev strax över 10.000, kanske 12-13. flyget blev 7500 t/r (då har vi betalat 4-5000 till både Mexico och Thailand) och sen flög vi inrikes för ca 2500 kr var.

   det var helt sjukt billigt att leva i Fille, allt som allt blev resan runt 25.000 per person så du kan ju tänka dig hur billigt där är med tanke på allt vi gjorde i 3 veckor. crazy! det är precis lika mycket som 2 veckor i Mexico eller Thailand blev för oss. :)

 2. Clara says:

  Videon är störtfin verkligen 😍😍 Är T från danmark? Tänker på det danska passet i början ☺️

  • Jennifer Green says:

   taaack vad glad jag blir! haha välnoterat ;) ja han är dansk, men född i Sverige så han pratar bara danska med släkten :)

 3. Emilia says:

  Hoppar in här lite sent, men wooow! Jag försöker planera en resa till Filippinerna nu också.
  Tog ni båt från oslob till manjuyod? Hur fick ni tag på det isåfall?
  Och ifall ni hade fått välja mellan boracay och siargao, vilket hade ni valt? :)

  • Jennifer Green says:

   ah sa nice, vi vill sa garna tillbaka nagon gang! ja precis vi åkte från Oslob (arets tråkigaste stad haha), dar frågade vi pa plats och hittade några killar med en bat som vi fick hyra for 10 000 peso, typ 2 000 sek om jag inte ar helt fel pa det. men vi var 4 som delade sa det var fullt rimligt! :)
   ohhh svart val, gillade bade och som fan. Boracay har lite mer liv och turiststrak och aktiviteter om ni vill ha mer “puls”. siargao ar med djungel och surfvibe liksom med lite djur. bada oar var riktigt fina!
   ps sorry for mitt engelska tangentbord ;)
   ps2 kolla vädret for min kompis var dar over jul&nyar men hade riktigt kasst vader hela resan, vi hade jättefint i mars förutom några morgnar med orkan men det gick over till 30+ vid 12-tiden. hoppas du far en magisk resa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?