Door 18: Bed bound

i samarbete med Reva Home kan du vinna ett underlakan (värde 1600 kr) i valfritt mönster. lyxiga sängkläder kan nästan göra en obekväm säng mysig, visst? Reva Home gör sängkläder i helt underbar kvalité och har flera vackra mönster i bleka pasteller. underlakanen finns i måtten 160×240 cm och 240×260 cm.

tävlingsregler:
svara på frågan i kommentarsfältet: vad gör du när du inte kan sova? om jag inte kan sova så vänder jag på täcke och kuddar så det är kallt haha, funkar alltid.

tävlingen avslutas 20 december kl 23.59.

This entry was posted in /Giveaways. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Elin says:

  Jag brukar tänka att det inte gör något alls och försöker att andas djupa andetag och tämka endast på andningen. Vandrar tankarna iväg skriver jag upp tankarna i anteckningarna i mobilen och tänker vidare en annan dag. Effektivt faktiskt!

 2. Linnea says:

  Jag kör det gamla tricket ”räknar till 100” & eftersom det är så sjukt långtråkigt så hinner tankarna fladdra iväg på annat. Och efter en stund så brukar iaf jag bli trött :)

 3. Carolin says:

  Om jag inte kan somna brukar jag kliva upp och göra något annat, ta ett glas vatten, gå på toaletten, läsa något. Då brukar jag känna hur trött jag egentligen är och sen när jag går och lägger mig igen så brukar det inte vara några problem att somna :)

 4. Lisa says:

  Jag brukar rabbla honom vad som hänt under dagen som gått. Då domnar jag snabbt efteråt!

 5. Marre says:

  Åååh dröm! Precis blivit sambo efter 3 års distans och har beställt vår första säng ihop!

  Jag går upp och dricker ett glas vatten, släpper iden om att ”jag måste sova” – man klarar sig utan 8h sömn en dag, och lyssnar på en podcast. Tänker att det viktigaste är att jag vilar – inte somnar. Plötsligt somnar man..

 6. Sandra says:

  Jag startar en e-bok och plötsligt sover jag.

 7. Ellen says:

  Haha jag gör likadant som du och vänder på täcke o kudde :D Fungerar inte det vänder jag mig i sängen så huvudet är där fötterna ska vara.

 8. Kattis says:

  Min mamma hade läst nån gång att man skulle göra cirklar i ena handflatan för att det skulle stimulera.. nått och så skulle man slappna av och somna. Nu gör jag alltid så när jag inte kan somna, ligger och pillar i vänster handflata med höger hand (vet inte om det stämmer med vad mamma läste haha, tror bara det skulle funka i ena handen). Cirklar ska det vara men det är inte alltid jag orkar göra just cirklar haha, blir mest att jag pillar lite bara! Placebo eller på riktigt, inte vet jag, men det funkar för mig.

 9. Frida says:

  Jag brukar använda 4-7-8metoden! Man andas in i 4 sek, håller andan 7 sek och andas ut (högljutt) 8 sek. Gör detta typ tre-fyra ggr och sen somnar jag. Funkar alltid!!

 10. Jenney says:

  Att läsa en bok får alltid mig att bli trött!

 11. Emmy says:

  Jag brukar gå upp och gosa med mina två katter och sen dricka ett glas mjölk. Efter det kan jag somna direkt haha.

 12. Linnea says:

  Lyxlakan 😍😍 Jag brukar kalla på vår vovve som skuttar upp så myser vi tills båda somnar. Underbar stund!

 13. Helena says:

  Jag brukar tänka på att jag ska slappna av i alla olika kroppsdelar, en i taget. Funkar alltid! Fick tipset i en bok vi läste i lågstadiet

 14. Maja says:

  Somnar tack och lov nästan alltid i samma sekund som huvudet rör huvudkudden men de få tillfällen då jag inte kan sova fungerar det alltid att ta djupa yogaandetag för att varva ner. “Tyvärr” är det så effektivt att jag nästan alltid somnar på yogaklasser också…

 15. Hanna R says:

  Jag brukar plocka fram min spikmatta och lägger mig på den en stund. Funkar 8 av 10 gånger haha!

 16. Emma says:

  Lugn musik, gärna instrumental, brukar få göra mig sällskap :)

 17. amalia says:

  jag lägger mig på spikmattan, slappnar av och vips så somnar jag!

 18. Charlotta says:

  Jag går igenom kroppsdel för kroppsdel och tvingar mig själv att slappna av i den. Om tankarna flyger iväg så måste jag börja om. Det är så tråkigt så jag brukar alltid somna innan jag hunnit igenom hela kroppen :)

 19. Olivia says:

  Går ett varv i lägenheten och sen brukar jag sätta på mig ett par strumpor. Källa fötter är omöjligt att somna med så det brukar hjälpa!:)

 20. Amanda says:

  Sätter i hörlurarna och lyssnar på lugn och mysig musik. Nu under julen har det blvivit mysiga jullåtar, supermysigt!

 21. Lovisa says:

  Jag brukar tänka igenom dagen som gått från morgon till kväll. Då slutar jag ligga och störa mig på att jag inte kan somna och VIPS – så somnar jag. Funkar alltid!

 22. Sandra says:

  Haha körde samma trick som du när jag var liten. “Kalla” sidan funkade alltid! Nu däremot när jag inte kan sova brukar jag typ sjunga igenom sånger i hjärnan o försöka tänka på allt möjligt förutom att jag inte kan somna. Funkar väl så där om jag ska vara ärlig. Så tips mottages!!

 23. Helena i Uppsala says:

  Oftast är det för att jag fryser. Då tar jag ett hett bad så jag blir totalt avslappnad och dåsig.

 24. Frida Elmgren says:

  Jag har oftast svårt att sova när det är för varmt, så jag brukar öppna fönstret lite på glänt och då somnar jag nästan direkt :)

 25. Sofie says:

  När jag inte kan sova så försöker jag “stänga av” tankarna och sedan fokusera på att slappna av fot för fot, ben för ben, arm för arm osv och det brukar fungera mig! Om inte så (ytterst sällan) lägger jag mig på soffan, inte lika stor press på att somna då haha..

 26. Elin says:

  Varm mjölk som en tvättäkta amerikanare ;)

 27. Emma says:

  Om jag inte kan sova lägger jag mig på en spikmatta, det är fantastiskt! Hade passat bra att få krypa ner i detta här i kalla Jokkmokk. Håller tummarna! Kram

 28. Ina says:

  Om jag inte kan sova så går jag upp och äter en liten kvällsmacka eftersom det till 99% beror på att jag har lågt blodsocker. Sen somnar jag gott ☺️👏🏻

 29. Rebecka says:

  När jag inte kan somna brukar jag göra upp olika historier eller scenarion i huvudet och spinner vidare på det tills tankarna vandrar vidare och tillslut somnar jag.

 30. Sabina says:

  När jag inte kan somna tvingar jag min hund att skeda med mig. Hon är så varm och go, och det är någonting med henne som gör mig lugn. Somnar alltid ganska direkt. Vaknar dock efter en stund av att min arm håller på att dö haha

 31. Wickan says:

  När jag inte kan somna gör jag precis som du haha, vänder på kuddar och täcken. Sen lyssnar jag gärna på en ljudbok också, eller räknar de där fåren men tappar alltid bort mig haha.

 32. Johanna says:

  Först vänder jag också på täcket och kudden så allt blir kallt och sen lägger jag mig på rygg och andas in genom näsan ut genom munnen tills jag blir helt tung, sen somnar jag. Mammas farmor lärde mamma det och mamma lärde mig det när jag hade svårt att sova som liten och det funkar än!

 33. My says:

  Åh lyxlakan, wow! :D När jag inte kan sova så sätter jag på en pod eller lugn musik, då brukar jag somna ganska snabbt! Så mysigt!

  Kram på er alla! Glöm inte att stanna upp och njuta lite den här veckan, för snart är allt förbi (samt kalendern buhuu) <3 <3 <3

 34. Myra Larsson says:

  Jag vänder på kudden och vrider och vänder på mig själv tills jag ligger bekvämt. Sedan sätter jag på en podcast och sätter på “sleep-timer” på 15 min, dvs podden stänger av sig efter tiden gått ut. 10/10 gånger har jag somnat innan det blir tyst, fungerar superbra :)

 35. Lina says:

  Vänder också på täcke och kudde :)

 36. Mirja says:

  Vänder alltid på täcke och kudde, och startar alex och sigges podd, somnar direkt!

 37. Rebecca says:

  Vända på kudden är ett bra drag! :)

 38. Amelie says:

  Jag sätter på en mordpodd :)

 39. Jennifee says:

  Så många vackra mönster!
  När jag inte kan sova scrollar jag på mobilen tills ögonen nästan blöder, sedan somnar jag rätt kvickt igen

 40. Marie says:

  Jag brukar försöka ställa om hjärnan från att känna sig stressad över att inte kunna sova, antingen genom att mobilsurfa lite, eller genom att försöka hitta på en saga inne i mitt eget huvud. Efter ett tag övergår sagan till drömmar och så somnar jag!

 41. amanda says:

  Vänder precis som du på täcket och kuddar, och sätter på en (gärna tråkig) podcast!

 42. Monika says:

  Jag sparkar av täcke från fötterna och kyler ner mig😀. Att lägga mig på mage hjälper mig också att somna😴

 43. Sandra says:

  När jag inte kan sova så brukar jag alltid gå in och ta en dusch, suuuuupervarmt – detta gör att jag sedan fryser när jag kommer ut ur badrummet och därför somnar gott.
  Jag ska snart flytta och skulle bli världens gladaste av fina sängkläder :)

 44. malin says:

  För ett par år sedan läste jag en artikel om sömn. Där stod det att om man ligger/sitter helt stilla i 20 minuter så somnar man. Så om jag inte kan somna, brukar jag tänka på det och ligger helt blixtstilla (man får inte ens röra ett fiber). Jag vet inte om studien stämmer eller om man bara tröttnar på att ligga stilla och därmed somnar. Works every time!

 45. Laura says:

  som studerande har jag alltid någon uppgift som jag kan arbeta med, därför om jag inte kan sova så brukar jag stiga upp och sätta mig i soffan med datorn och arbeta någon timme, efter det sover man hur bra som helst!

 46. Ida says:

  Om jag inte kan sova brukar jag titta på matte-videos på Youtube. Så otroligt sövande plus inbillar mig att jag kanske lär mig något precis innan jag somnar.

 47. Jennifer Green says:

  Tack alla som tävlat <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?