Door 16: Peace of mind

bakom lucka 16 gömmer sig finaste yogamattorna (värde 950 kr) från svenska Grounded Factory, och du vinner en matta i valfritt motiv. de gör miljövänliga, funktionella och svinsnygga mattor för kvinnor och män. jag har den vänstra på bilden och jag älskar den så himla mycket, jag blir helt harmonisk bara av att titta på den. ta med mattan på yogan, ut på resan eller ha den hemma för lite hemmaträning – du bestämmer själv.

tävlingsregler:
svara på frågan i kommentarsfältet: vad är ditt bästa tips för att varva ner? för mig är yoga världens bästa terapi, annars funkar Sam Smith också rätt så bra för att lugna ner mig när tempot är för hetsigt.

tävlingen avslutas 18 december kl 23.59.

This entry was posted in /Giveaways. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Lovisa says:

  För mig är yoga bästa metoden för nedvarvning. Jag brukar köra “Yoga with Adriene” på youtube. En superduktig amerikansk tjej med pass för olika syften och svårighetsgrader. Det brukar bli 3-4 pass i veckan.

 2. Elin says:

  För mig är det att andas, jag har en apple watch som man kan andas i takt med. Skitfånigt kändes det i början men nu älskar jag det! Andas riktigt lugna och djupa andetag när jag försöker varva ner, fungerar klockrent!

 3. Linn says:

  För mig är mandala väldigt avslappnande. (Har inte hunnit med yoga på länge, så du förstår ju hur stressad jag vart) Haha!

 4. Frida says:

  Jag har lite olika strategier för att varva ner, en kan vara att gå en promenad eller t.ex. sitta på ett fik och äta något gott!

 5. Amalia says:

  Jag tror yoga hade varit toppen för mig för att varva ned. Jag har precis börjat och håller på att lära mig grunderna och försöker komma in i det, och jag älskar det redan! Om inte annat funkar alltid en promenad i skogen, helst utan hörlurar!

 6. Jenney says:

  Mitt bästa tips är att rita eller måla. Jag kan känna mig oerhört stressad under en period, men så fort jag börjar rita så blir jag lugn och försvinner in bland mina tankar som jag vill få ut på ett papper eller en canvasduk.

 7. Felicia says:

  För mig är det yoga eller långpromenad i naturen som gäller när jag känner att jag behöver varva ner, om inte det fungerar brukar jag sätta på min favoritmusik och bara försöka slappna av så gott det går. Håller nu både tummar och tår att jag en fin yogamatta får! :)

 8. Lovisa says:

  Mitt bästa sätt att varva ner är att snöra på joggingskorna och springa en runda, har äntligen efter 1,5 år kommit över tröskeln och längtar nu efter typ varje pass. Dock skulle jag supergärna vinna en fin yogamatta och ge till min syster som blivit helt hooked på yoga på senaste tiden.

 9. Linnea says:

  Åker hem till mamma, parkerar mig i soffan & myser med hunden :)

 10. Ellen says:

  Jag promenerar, bokar in massage eller bara gråter tills jag somnar 😂

 11. Anna says:

  Mitt bästa sätt är att göra te, lägga mig i sängen och sätta på något enkelt program som man inte behöver titta på hela tiden för att hänga med.
  Jag vill börja på yoga (min kille har bokat in oss imorgon på mitt första pass någonsin) så en egen yogamatta hade jag blivit överlycklig för.
  Vet att du själv skrev för ett tag sen att du var ensam om att låna gymmets matta, att du blev så glad när du fick en sån här matta av Timmie, så du kan nog känna min känsla jag skulle känna av att vinna, haha!

 12. Linnea says:

  För mig är bakning avslappning och terapi. Att få hålla på med bakverk och inte tänka på massa annat!

 13. Sara says:

  Jag åker hem till mormor och morfar. De bor lite utanför stan och jag fylls alltid av ett stort lugn när jag är där. <3

 14. Li says:

  Mitt bästa sätt är en promenad och efterföljande meditation eller en riktigt bra bok. Fast igår fungerade julklappsshopping i Malmö =)

 15. amanda says:

  Det absolut bästa tricket för mig att varva ner är att sätta mig vid havet. Har alltid tyckt att det är något väldigt lugnande med att titta på vågorna och lyssna på bruset. Tyvärr bor jag inte nära kusten nu och då hjälper yoga istället!

 16. Hanna says:

  Lägga pussel! Det är väldigt avslappnande för mig och jag kan verkligen koppla bort allt annat. Sen har jag även upptäckt yoga precis, älskar det <3

 17. Ina says:

  YOGA!!! Älskar att yoga med min mamma, hon är så harmonisk av sig att jag avundas henne (på ett bra sätt såklart). Annars älskar jag att läsa böcker för det ger mig ett lugn ☺️

 18. Kajsa says:

  Mina sätt att varva ner är att träffa mina närmsta vänner och bara umgås utan några krav eller att faktiskt slötitta på serier och låta tankarna vandra. Att titta på serier kräver lite ansträngning och samtidigt får man sitta i soffan och bara slappna av. Helst vill jag titta själv om jag ska kunna slappna av helt!

 19. Charlotte says:

  Jag brukar alltid må bättre när jag bakar eller städar haha. Så skönt att bara dra runt lite aggressivt med dammsugaren och se hur all skit försvinner! Eller baka något med mycket pyssel så man måste lugna sig och hålla handen stadig när man spritsar en cupcake. SÅ hemma hos mig är det rent och finns det ofta nybakt, rätt bra “terapi”.

 20. Maja says:

  Jag försöker alltid gå hem från jobbet. Då brukar jag sätta på en ljudbok. Det är så lätt att tänka bort allt annat då, för jag fokuserar bara på boken. När jag sedan kommer hem 40 minuter senare har jag helt kopplat bort jobber och känner mig riktigt avslappnad. Jag brukar också avsluta min dag med att lyssna på ljudbok. Att somna till någons röst att avslappning för mig.

 21. Sandra says:

  Detta kanske låter klyschigt men för mig är nedvarvning när jag gör något jag tycker om, helst något där jag är kreativ och arbetar med mina händer. Jag älskar till exempel att måla, rita, pyssla. Det om något är nedvarvning för mig.

 22. Elsa says:

  Mina bästa tips för att varva ner är att tända ett ljus och yoga. Jag älskar “Yoga for Bedtime” med Yoga with Adriene på youtube, sover mycket bättre varje gång efter detta pass. Sedan att ta skogspromenader med min hund, duscha länge med lugn musik och låta stressen rinna av, städa (tråkigt kanske men blir lugn av att man direkt ser resultat), träna ett hårt pass eller bara hänga med vänner och familj i soffan med en bra serie & choklad.

 23. Elinor says:

  SÅ FIN YOGAMATTA!!! 😍😍
  Jag varvar ner med en kopp te, New Girl och min kstt.

 24. Lisa says:

  Jag började yoga i augusti efter att hemskt cancerbesked i familjen och mycket jobb gjorde att jag gick runt och kände att “jag får inte luft”. Så fort jag känner den känslan och behöver varva ner använder jag andningen som jag lärt mig i ashtanga yogan. Det känns som jag kommer vilja yoga resten av livet och därför vore det fint att vinna den här yoga mattan så slipper jag skäms med min limegröna i yogasalen.

 25. amanda says:

  När jag behöver varva ner går jag antingen en LUGN promenad, gärna i skogsområden, eller så ligger jag och gör ingenting och kanske lyssnar på en podcast

 26. Frida says:

  Åh jag ÄLSKAR grounded factorys mattor! Det var egentligen rätt konstigt för jag såg en sjuukt snygg matta för ett år sedan när jag va på yoga i Thailand som jag försökte googla järnet för att få tag i men hittade inte. Sen la du upp att du fått en matta av Timmie och det va den! 😍
  Nåväl. Jag brukar promenera längs havet eller lyssna på lite för hög musik i hörlurar när jag behöver varva ner. Försöker vid stressade perioder starta dagen med yoga också. 😊

 27. Frida says:

  Promenader! Helst med någonting annat än mina egna tankar i öronen. Älskar att promenera hem från jobbet efter en stressig dag och känna att all stress runnit av mig lagom tills jag går in genom dörren hemma.

 28. Felicia says:

  Hot yoga är verkligen min favorit för att varva ner, man är ju som en ny människa efteråt!
  Och jag har varit så jäkla avundsjuk på dig sen du fick din yogamatta, perfekt med en chans att stolt yoga runt med en egen =D

 29. Caroline says:

  mina bästa tips är att ta ett långt bad med tända ljus (och släckt lampa), ta en promenad i naturen, fuldansa till musik, skratta med vänner och komma ihåg vad som är viktigt för en själv och ta resten som det kommer :) bothanical garden black hade jag valt.

 30. Olivia says:

  Jag brukar alltid titta på små korta matlagningsvideos på instagram. Det är något sövande över dem som jag inte kan förklara. man blir dock ganska hungrig ibland, det är nackdelen! :)

 31. Sandra says:

  För mig fungerar det att lägga mig raklång på soffan, sätta telefonen på flight mode och lyssna på Ed Sheeran.

 32. Hanna R says:

  Det bästa tipset är att koka en god kopp te, slå på sin favoritserie och bara mysa framför den med tända ljus! <3

 33. Julia says:

  Långpromenad med ljudbok, blir lugn av bara tanken :))

 34. Wickan says:

  Ett varmt bad med mysig musik :)

 35. Annie says:

  En långdusch rensar tankarna bra. Annars en powernap :)

 36. Sanna says:

  Så sad, men ett glas vin hjälper alltid 😂
  Roliga tävlingsfrågor, så svårt att motivera varför man bör vinna med snyfthistorier eller fjäsk. Mycket roligare så här! :D

 37. Cecilia says:

  Det bästa jag vet att klappa djur! Finns ingen bättre avslappning än det! ❤️

 38. Emma says:

  Jag åker hem till mamma, lägger mig i soffan och äter Ahlgrens bilar. 🙏🏼

 39. Micha says:

  De mattorna är SÅ fina! Jag snålade och köpte en billig från Stadium men drömmer än om den med löv som du har.. När jag är stressad blir det yoga, en löprunda eller 9gag ;)

 40. Linda says:

  Älskar Grounded Factory! Det som lugnar mig bäst under stressiga perioder är att promenera till skogen och sätta mig där på en bänk. Väldigt mysigt då jag ibland får sällskap av en pensionerad dam :) Jag hade gärna satt mig vid havet om det fanns i närheten.

 41. Julia says:

  1. Yoga (well, chock liksom!)
  2. Köra bil i mörkret och lyssna på Midnight City av M83(eller Rammstein och få skrika ut lite ilska, sjukt harmoniskt efteråt)
  3. Duscha länge!
  Om jag vinner skulle jag gärna vilja ha den vänsta(sjukt fina båda). Min syster ska få den, hon är trebarnsmor och förtjänar minst sagt en ny snygg yogamatta.

 42. Hanna says:

  Åker ut till mamma och pappa som bor på landet och tar en långpromenad med hunden. Bästa som finns för att varva ner och bara vara!

 43. Monika says:

  Jag varvar bäst till havets vågor 🌊. Det är mindfullness för hela slanten.

 44. Maja says:

  Mitt absolut bästa tips för att varva ner är att ta djupa andetag. Plötsligt kan man känna att man knappt har andats på en hel dag. känslan när luften fyller lungorna och saktar ner alla tankar 🙏🏼

 45. Mikaela says:

  Gå promenad med hundar i skogen är nedvarvande om något! Annars är duscha länge det bästa som finns för att varva ner!

 46. Sabina says:

  Mitt bästa tips är att stoppa in en podcast eller ljudbok i öronen (inte bokstavligen då) och sen gå på en långpromenad med hunden. Då försvinner jag in i en liten bubbla där jag får chans att varva ner och koppla av.

 47. Elin says:

  Jag sätter mig i soffan med en kopp kaffe och löser sudoku eller läser en bok! Bästa för att inte tänka på något annat och bara slappna av.

 48. Laura says:

  jag blev utbränd och sjukskriven för ett år sedan, så jag är nog inte så värst bra på att varva ner. Det senaste året har jag försökat med mycket men inget som hållit i längden, för några veckor sedan tipsade min vän mig om Adrienne på youtube som kör en yoga-challenge och det har jag testat nu, och än så länge har det fungerat super!

 49. Kattis says:

  Em varm dusch följt av mysiga kläder!

 50. Louise says:

  Jag har två olika sätt att varva ner beroende på anledningen till varför jag känner att jag behöver varva ner. Antingen ställer jag nog i köket och bakar något, att ha i alla ingredienser en och en, röra om och bara se något gott skapas ger ro! Eller så ”rullar jag ut yogamattan” (sättet mig på mattkanten i vardagsrummet, behöver en yogamatta!) och första bara sitter där och typ mediterar för att landa sedan börjar något form av yoga/stretch och då kommer man ner i varv :)

 51. Sandra says:

  Jag startar en Disneyfilm!

 52. Ronja says:

  Jag har velat ha en yogamatta från Grounded Factory så länge! Mitt knep för stressiga dagar är också träning. Det kvittar egentligen i vilken form men att rensa tankarna och ta ut sig fysiskt hjälper alltid. :)

 53. Sandra says:

  Jag brukar spela Candy Crush varje gång jag blir stressad, irriterad eller liknande. Så himla skönt att få göra något som inte kräver allt för mycket hjärnverksamhet. :)

 54. Ellen says:

  Åh, detta vore perfekt som precis börjat yoga och ska spendera julen hos föräldrarna. Skulle behöva en yogamatta så jag kunde fortsätta även hos dem!

  Min guilty please är pasta. Kan äta HUR MYCLET SOM HELST. Alla dagar i veckan. Min bästa grej.

 55. Ellen says:

  Haha svarade på fel fråga. För att varva ner brukar ja läsa en bra bok, bara ligga prickstilla med boken på soffan.

 56. Anna says:

  Coldplay löser allt <3

 57. Rebecka says:

  Tända ljus, dricka en kopp te och lyssna på musik! Eller att mysa med hunden funkar fint för mig :)

 58. Amanda says:

  VILL VINNA 😍 Jag brukar åka ner till vårt kallbadhus, basta och doppa mig i havet. Kommer hem med helt ny energi varje gånf.

 59. Helena says:

  Går en långpromenad med min hund och bara andas in skogen.

 60. Amanda says:

  Min bästa nedvarvning är att ligga på spikmattans och bara blunda. Kan på riktigt längta hem till den ibland! Hade dock varit skönt med en mjuk och fin yogamatta som komplement till spikmattan ibland.

 61. Malin says:

  Brukar varva ner genom att gå en promenad och därefter dricka ett gott te :)

 62. Lisa says:

  Lägga sig i sängen en timme tidigare tycker jag är avslappnande. Och även att gå upp en timme tidigare än vad man behöver just för att njuta av en lång frukost och slippa stressen!

 63. Hanna says:

  Min syster tycker det låter såååå klyschigt när jag säger att jag stressar ner genom att träna. Men det är sant!! Hjärnan tvingas fokusera på något annat i en timme och sen mår jag så mycket bättre. Annars hjälper te och ett marabou också.

 64. Sofie says:

  Älskar att färglägga, inte i Barbie målarböcker (även om det också funkar) utan i målarböcker för vuxna. Det är avslappning för mig.. Såå FINA yogamattor 😍

 65. Hedvig says:

  För att varva ner så brukar jag använda mig av lite olika metoder beroende på hur jag mår, antingen går ut och springa så jag kan göra av med dålig energi och på så sätt trötta ut kroppen. Eller så kan världens bästa terapi vara att sätta på en bra film eller serie, som vänner och bara få glömma en stund.

 66. Emely says:

  Åhh, underbar vinst!! Har länge tittat på de fina yoga mattorna :)
  Jag varvar ner genom att mysa med mina 5 katter. Det är så avkopplande att höra kisen spinna och stampa och jag mår själv bra när jag ser hur nöjd katten är. Djur är så mycket mer än vad vi tror och fått lära oss. Dem är väldigt intuitiva och jag tror absolut att det är dem som väljer oss av olika anledningar- och inte tvärtom. Meditation är också väldigt viktigt för mig. Det bästa sättet att lyssna- är att vara tyst. Ibland är det för mycket intryck och ljud för min del och då mår jag genast bättre om jag sitter och mediterar.

 67. Jennifer Green says:

  Tack till alla som tävlat – och för era grymma tips! ;) Puss!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?