Mexico travel guide

jag fick några kommentarer i våras som undrade om vår Mexicoresa – och idag känner jag mig nostalgisk och bjuder på en liten sammanfattning. bättre sent än aldrig, visst?

Mexico var helt UNDERBART, och jag är evigt tacksam till bland annat mina läsare Julia och Sofia som kom med världens bästa tips som var höjdpunkterna på resan. maten var helt magisk, klimatet sjukt nice och äventyren många. det slutade med att vi bodde på sex olika ställen i fyra städer.

CANCUN
här stannade vi endast de två första nätterna för att värma upp och fick inte riktigt utforskat staden. vi bodde högst upp på “sjuan” – hotellzonen som går ut som en sjua. där blåser det mindre och kommer inte lika höga vågor som längs resten av sjuan. första dagen började det REGNA och vi blev smått nojiga att vi reste helt fel årstid, men sen var det stekhet sol resten av resan haha. här åt vi gott, tramsade runt och hängde i stan om kvällarna.

ISLA MUJERES
denna magiska pärla ligger typ 20 minuters båttur från Cancun. vi bodde på Playa Norte som var den finaste stranden på ön, det är även på den delen av ön som det är mest liv. här hyrde vi golfbil i två dagar och körde runt med, paddlade SUP, tog båten ut och snorklade, åkte till deras turtle farm för att släppa ut bebis-sköldpaddor i havet och åkte zip-line över havet. sjukt nice vibe på ön med löjligt goda restauranger, frukostställen och trevliga barer. favvorätt: räk-fajita eller en fisk-taco på Mango Café.

PLAYA DEL CARMEN
vi läste att Playa del Carmen är Mexicos Phi Phi och håller nog med! bra drag varje kväll och mer turistigt än övriga ställen. vi hade skitroligt här och spenderade dagarna på stranden och kvällarna på shoppingstråken och längs bargatorna. åk jetski, ta en massage på stranden eller dra på en shoppingrunda. här finns allt från Nike store till H&M, flera klubbar och goda restauranger. favvorätt: friterad avokado-taco på Yo<3Taco eller en berry bowl med avo toast på Fresco Habito.

TULUM
Tulum är så vackert att man typ nöjer sig med att bara sitta och titta runt. men är ni spralliga i benen som vi så finns här mängder att göra. vi åkte till en av alla äventyrsparker i havet, hängde i zip-lines över vattnet, åkte badring genom djungeln, hyrde cyklar och trampade runt, snorklade med sköldpaddor, var på morgonyoga på stranden, drack piña coladas och bodde på Coco Tulum i en helt underbar bungalow på stranden. favvorätt: tonfiskburgaren och kokosfriterade räkor på My Way.

priserna i Mexico tycker jag var lite lägre än hemma. en måltid kostade i snitt 100 kr, i Thailand i snitt 50 kr – för att ha något att jämföra med. och don’t make me choose, det var världens bästa resor båda två och jag vill tillbaka till båda länder igen!

This entry was posted in /Pictures, /Travel guides. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Sandra says:

  Vilket bolag flög ni med? :)

  • Jennifer Green says:

   Vi köpte flygstol London-Cancun med TUI, 5000 kr tur/retur. Så köpte vi flyg med easyjet Köpenhamn-London tur/retur för typ 700 spänn, så sjukt värt!

 2. Natalie says:

  Åh så underbart! Har alltid velat åkt till Mexico men är lite rädd för man har hört så mycket dåligt där.. var det någonting som ni märkte av?

  • Jennifer Green says:

   Nej ingenting alls! Jag blev också varnad av alla gamlingar innan vi skulle dit, landet är ju enormt och jag kan tänka mig att vissa delar är farligare än andra. Men så är det ju överallt. Vi stötte bara på hjälpsamma och gulliga mexikanare, även när vi var mitt ute i ingenstans och fick motorstopp eller blev stoppade av polis!
   Tragisk timing bara med tanke på nattens jordskalv i Mexico City, men dessa naturkatastrofer inträffar ju var vi minst anar det :(

   • Natalie says:

    Vad skönt! :) ja men precis, det är ju många farliga ställen i alla länder så det kommer man inte undan. Har bara hört så mycket om just Mexico, men vad skönt att ni inte har märkt av någonting.
    Ja otroligt tragiskt .. :( usch, vart så himla mycket just nu..

    Tack snälla för svar!

 3. Linda says:

  Hej! Kan du rekommendera hur många dagar du tyckerman ska vara på de ställena du nämnde ovan? :)

  • Jennifer Green says:

   vi stannade längre på Isla Mujeres och Tulum just för att det fanns så mycket att göra – och då var det mycket kulturellt som vi struntade i som många nog är intresserade av. jag tyckte vi hade rätt lagom uppdelning och vi stannade 2 nätter Cancun, 5 Isla Mujeres, 4 Playa del Carmen, 5 Tulum, 2 Cancun.
   sen finns det ju annat i närheten värt att besöka! vi tänkte åka till Holbox men ångrade oss då det påminde mycket om Koh Mook som vi varit på, meen det ska vara helt magiskt och nästintill orört. :)

 4. Laura says:

  Hej! Är påväg till Mexico med min sambo och försöker nu hitta bra boende, speciellt i Playa del Carmen, var bodde ni och är det något du kan rekommendera? :)

  • Jennifer Green says:

   åh vad nice, trevlig resa! vi bodde på Blue Parrot vid 5th avenue. det var fräscht och bra pris men låg ut mot gågatan och inte ut mot stranden som vi trodde (missvisande bilder haha) – så det ingick inte heller solstolar och så. men vi trivdes med läget då det var lite mitt i smeten, högljutt om nätterna (nära klubbar) men vi somnade gott ändå.

   hade vi åkt dit igen hade vi nog letat efter ett hotell i närheten men som ligger ut med stranden istället.

   PS här var allt dyrare än alla andra ställen vi besökte, men så fort man gick upp en gata så var restaurangerna mycket billigare.
   PS 2 gillar ni acaibowls så testa Fresco Hábito – vårt favvoställe där! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?