Career woman, maid, gym rat and festive at once

är det du som städar, lagar mat, handlar och tvättar medan din sambo inte tillför mer än sin halva av räkningarna?

jag blir uppriktigt sagt förvånad över hur många som verkar ha det som ovan. jag fick ett mail av en som har börjat tröttna och undrar hur vi gör i vårt hem. jag har även flera vänner som varit i liknande relationer där detta ägt rum — de arbetar lika mycket men hon drar hela lasset i hemmet.

jag kan inte förespråka om hur idealet ska se ut, inte heller uppmana någon att de borde göra på ett annat sätt. men jag och min kille delar på alla sysslor och det fungerar finfint för oss.

lagar jag mat så dammsuger han, går han ut med soporna så tar jag tvätten och tömmer han diskmaskinen så putsar jag speglarna. utbytet av uppgifter bara fortsätter och har vi bara en sak att göra så gör vi det tillsammans eller klunsar om saken. jag är ingen hemmafru sidan om mitt heltidsjobb, jag är en träningstokig och översocial flickvän som satsar på karriären och bloggar när jag får tid över. min fritid och träning är lika mycket värd som min killes, och det är ömsesidigt. jag tycker bara det är så synd att många har sådana omrimliga stenålders-värderingar och köper det endast om den ena jobbar flera timmar mer i veckan än den andra, men nu var inte fallet så, eller hur?

jag tycker att det är viktigt att man står på sig, inget förhållande är värt att jobba dubbelskift för. och klarar du inte av att han/hon lämnar en klädhög på golvet så låt den växa tills de inser det själva, det är inte din skyldighet att agera deltidsstäderska i ditt eget hem. eller skriv en gullig lapp och skämta om det istället, kanske når man stöknissar bäst med en gnutta ironi?

This entry was posted in /Columnist. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Lisa says:

  Så bra skrivet! Jag håller helt med, vi delar lika på alla hushållssysslor i mitt förhållande och jag skulle aldrig acceptera något annat.

  • Jennifer green says:

   tack! men ellerhur, blir mörkrädd att det är så förekommande att en gör allt själv, aldrig asså!

 2. elin says:

  superjenni for president!!!

 3. Sandra says:

  Kunde inte sagt det bättre själv!

  Nu kommer jag från ett förhållande där jag gjorde precis allt.. O lite till. Han hade högre lön och tyckte att det räckte. Han var inte lat och stökig men bara ett stort ego som tyckte att tjejen skulle uppvakta honom.

  Nu bor jag med min sambo och vi har det nästan som ni. Inga onödiga bråk och stunder man känner att man blir tagen för givet. :)

  • Jennifer green says:

   tack! och jag tror framförallt att det är vanligt faktiskt, “jag tjänar mer” och “jag betalar mer i mat/brukar bjuda på middag” etc etc etc. skönt att du hittat ett förhållande där du slipper såna problem!

 4. Li says:

  Jag är ju den som är otroligt slarvig här hemma. Men jag städar och torkar golven varje vecka plus sköter all tvätt medan min sambo står för matlagningen. Men det ska sägas att jag slarvar med mina egna kläder, alltså jag är otroligt bra på att få ett klädberg med kläder jag bara använt en gång. Har testat det mesta, men vet inte hur jag ska få ordning på det. Berget blir högre och högre tills jag får nog och gör något åt det. Men sedan är jag igång igen. Min sambo klagar ju och jag klagar på mig själv, men får liksom inte tummarna ur så att säga eller kan stoppa mig själv från att göra ett klädberg. Och jag avskyr verkligen det draget hos mig själv =(
  Men vi har en uppdelning som vi ibland byter med varandra. Jag kan faktiskt laga mat också och min sambo får städa. Men tvätten får han låta bli, han vill ju inte lära sig att tvätta på ett bra sätt ;)

  • Jennifer green says:

   ja, klart vi alla har några svagheter men så länge man hjälps åt med resten så får man lära sig av det andra man är kass på. typ Timmie stör sig på att jag alltid lämnar en smörkniv på diskbänken haha, jag vill eventuellt använda den igen men har inte bestämt mig, skitstörigt ju! Timmie hade klädhögs-problem innan också men sen vi började med galger och hänga upp alla plagg så blev det bättre! det är dock sjukt lätt hänt, för att försvara er båda! ;D

   • Elin says:

    Bästa knepet! Själv har jag sparat en låda i garderoben till “använt-en-gång-kläder” så kan man ändå bara trycka in dem i en “hög” (ja jag är lat okej) utan att de syns ;)

 5. Lisa says:

  Mycket bra inlägg, håller helt med dig!!

  En fråga som inte har någonting alls att göra med städning, tvätt eller fördelningen av de. Du som är så påhittig skulle inte vilja ge lite utklädnadstips inför halloween? Känns lite som din grej!

  • Malin says:

   Ja, vill också ha lite tips! Dock behöver det inte just gå i halloween temat utan kanske kostymer/utklädnad överhuvud taget!
   Och något som ett par kan klä ut sig till, så att de passar ihop :)

 6. Ida says:

  Känner mig så träffad av texten.. Nu blir det ändring, bums! Varför ska jag göra allt för att min sambo vill spela CS varje vaken minut?? Tack för en sweet reminder. Kramar.

 7. NINA says:

  Amen !

 8. Johanna says:

  Bra text! Men till det viktigaste: era tvättmaskiner <3 hur fina?? Ert badrum ser superfint ut. :)

  • Jennifer green says:

   hahah, ellerhur. the essence of my text! tack snälla, vi är supernöjda! den översta är en torktumlare så vi har inte två tvättmaskiner. men det hade varit något! ;D

 9. sandra says:

  Du är för cool, kvinna!

 10. Linnea says:

  Bra skrivet!

 11. Jemelie says:

  Jemelie, riktigt bra skriver.
  Är riktigt trött på stenålderstänket och att det seriöst är en stor del av mångas liv att bråka om sysslor. SUCK!!! bättre att lägga tid på roliga saker =)

  KRAM på dig!!

 12. Frida says:

  Bra skrivet :) Och viktigt! Studier visar att kvinnors stressnivåer höjs när de kommer hem efter jobbet medan mäns stressnivåer sänks när de kommer hem, kopplat till att många kvinnor tar mer ansvar för hemmet. Så skevt!

  • Jennifer green says:

   Tack! Men shit, det är så pass alltså. Sjukt! En gammal kollega sa i våras att hon gör allt hemma, och plockar efter deras tre barn precis hela tiden. Hon bara “Så blir livet sen” jag ba Eeeh nä, då kan min kille ha det! haha. Hemsk verklighet att ta hand om barnen, städa och laga mat medan pappan är och roar sig på fotboll typ.

 13. Maja says:

  Ahh, avundas dig. Här har det inte ens hjälpt med hot om separation. Han ser inte skiten han ställer till med. Blir gaaaaalen!

  Förresten. Jag har ett skitbra tips till dig!
  Om man som jag, är tokig i märkesvaror och kvalitet, finns det en undersökningssite, där man gör undersökningar som man får betalt för i form av poäng som man sedan kan shoppa för. Allt från Kay Boyesen till KitchenAid produkter finns. Perfekt för såna som mig som inte riktigt har råd att köpa sånt annars. Prylarna man plockar ut blir alltså helt gratis! Jag hittade länken här. Där står all info man behöver veta. http://goo.gl/BepLJk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?