Florence/Firenze shopping guide

efter otroligt många mail och kommentarer angående käraste Florens så tänkte jag sammanfatta mina favoritbutiker för shoppingsugna:

LuisaViaRoma: min favoritbutik i hela världen. här finner ni ett hav utav high-end designers för kvinnor och män i en modernt attraktiv trevåningsbutik. nedre plan har ett average pris på €150, och de två övre ligger väl runt €600.

Brandy Melville: en grymt billig kedja med en kvalitét som detta till trots har längre livslängd än vad Zara lyckas producera. de har ett “one size fits all” concept med ett average pris på €25.

Elisabetta Franchi: en nyfunnen kärlek of mine med stilrena och feminima plagg i en högblank svart miljö med ett snittpris på €190.

Espejto: 10 minuter från centrum ligger en liten guldgruva som säljer märken som Acne, Isabel Marant, Helmut Lang och Theyskens’ theory. medelpris på €200.

Patrizia Pepe: ett medium-high märke med ett väldigt lättburet och flott utbud, snittpris runt €180.

Flow: en salig blandning av medium-end märken med väldigt mycket street-stuk. herrarnas avdelning är lika tilltalande som kvinnornas, average pris runt €130.

Gerard Loft: denna butik går i stil med den svenska konceptkedjan Solo, både genom design samt atmosfär. märke som Acne säljs här också, average pris runt €110.

Penelope: en bit ifrån centrum hittar man oftast det bästa, Penelope är en konceptbutik som blandannat säljer massa Elisabetta Franchi plagg, de fick till och med in vårkollektionen före deras flagship store. average price runt €200.

La Rinascente: för de som gillar stora varuhus så levererar denna department store på sex våningar. om inte annat så kan ni besöka deras takterrass för en fika.

Dolce&Gabbana: tilltalande inredning med snygga kläder både för dam och herr. de erbjuder mer ungdomligt utbud än de kan missuppfattas för. average pris runt €190.

Illux: specialicerad på lampor men ack så värd att nämnas. nu är väl inte en lampa det första man inhandlar om man enbart är här över en helg, men med mycket plats i väskan kan ni ha denna butik i åtanke. average pris €70.

Gusto: en förträfflig inredningsbutik som täcker alla kategorier gällande hemmet. medelpris cirka €50. (obs. orättvis bild från Google maps)

Prada: överlägset den butik jag har fått bäst service på i hela mitt liv. Pradas egna flagship store har påkostade kläder men även fullt av små accessoarer, väskor, skor och skönhetsprodukter.

Universo Sport: med ett Nikeutbud som heter duga har denna kedja även fler sportmärken, givetvis. average pris runt €60.

Quintessence: ett märke som har seperata butiker för dam och herr. ett väldigt street och casual koncept med ett average pris på €100.

Raspini: en konceptbutik med ett fashionabelt utbud av både kläder men främst skor. average pris cirka €120.

utöver detta kan listan bli lång. ni hittar artisans gällande i princip alla kategorier (helst på södra sidan bron) billiga inhemska kedjor som Moda, Via Uno eller Mercus för leather goods och nitskärp. men främst alla stora designers såsom Emilio Pucci, Salvatore Ferragamo, Versace, Gucci, Miu Miu, Roberto Cavalli, Dior eller Giorgio Armani (också Emporio Armani som är lite lägre i pris). annars hittar ni även lite billigare märken såsom Replay, Miss Sixty, Fornarina, Ash och Guess.

This entry was posted in /Fashion, /Florence. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?