The lucky one

när man tröttnat på alla som säger att man ”haft tur” med jobbet

tjej: wow you got a job in marketing?

tjej: you’ve been lucky

jag: I know

jag: the harder I work, the more luck I seem to have

Det här inlägget postades i /Conversations. Bokmärk permalänken.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Ellinore skriver:

  Kan du inte berätta lite mer om ditt nya jobb?
  Och hur går det för Timmie? 😃

  • Jennifer Green skriver:

   Jaadu vad ska man säga! 😅 Företaget har ungefär samma business modell som Refunder, men att hälften av intäkterna går till funds som saving endangered species, ocean rejuvenation, plastic clean-up osv. (eh sorry for min svengelska haha), och min roll är att ansvara för våra sociala medier, ta fram marketing concepts och så småningom arrangera event för branschfolk och kunder. Väldigt roligt, trivs redan bra och extra kul med ett företag som faktiskt vill ta lite ansvar också.

   Timmie är fortfarande min hemmafru, haha! Han har haft några intervjuer men inget har klaffat så han ska söka lite andra jobb nu istället, han börjar bli trött på att städa och laga mat nu 😂😂

 2. Regina skriver:

  Exakt! 💪🏼🔥😍

 3. Anesa skriver:

  Standard avundsjuka människor! Det är alltid samma visa med skola och jobb osv…
  Jag har en fråga! Hur hittar man alla dessa roliga jobb inom marknadsföring? Finns det någon chans ens för en nyexaminerad ekonom (inrikting marknadsföring) att få ett roligt jobb inom rätt område? Vill helst inte hamna som ekonomiassistent någonstans med ett icke kreativt jobb och känna att man pluggat i onödan… Vet att man kan googla osv men har du några konkreta tips om hur man står ut? Vad man ska tänka på osv? Vore kul att veta då du verkar vara jävligt grym på det du gör!!
  Tack för en top blogg!! Sluta aldrig!

  / trogen läsare sen 2012 :’)

  • Jennifer Green skriver:

   Sååå kul att du hängt kvar (och att du minns året du började läsa 😂). Mitt svar är JA – klart det går att få ett kreativt jobb i branschen! Jag är ju ingen rekryteringsexpert, man jag skulle ändå vilja tipsa om att:
   – Lär dig grafiska program om du inte redan kan det; photoshop, indesign, sketch eller xd. För min del har det iallafall gjort mig unik att jag både har de strategiska och de grafiska delarna. Det finns mängder av bra tutorials på youtube, skriv ner alla tips, prova dig fram och testa på funktionerna.

   – Gör ett snyggt CV. Iallafall i denna bransch så vill man ju gärna ha någon med öga for vad som ar snyggt. Ett tips är Canva.com där finns snygga templates du kan utgå från!

   – Gör en portfolio. Det är svårt innan man börjat jobba och veta vad man ska addera – men kanske har du något bra universitetsprojekt du kan ha med? Det är bra för att kunna visa lite vad du går för med några arbetsprover.

   – Tro på dig själv! Jag tycker det ska genomsyra ditt personliga brev och i din ton om du mailar/ringer ang tjänsten. Jag var lite kaxig i mitt personliga brev när jag sökte mitt jobb här, efter att jag radat upp allt så skrev jag ”I know – almost too good to be true. And on top of that..” haha. Men det funkade!

   – Nätverka! Astrist om du frågar mig men det kan vara väldigt bra hjälp för att få in foten. Om det så är frukostseminarium, på AW, företagsmingel, mässor eller linkedin.

   Ja det var lite vad jag kom på. Hoppas du hittar något bra! <3 Det är alltid segt när man får nej, men det behövs bara ett enda ja, så don't lose faith! Puss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Why ask?