Slowly healing

jag måste berätta om mitt lilla mirakel! jag råkade få ett rivsår tvärs över kinden för ett tag sedan och blev SÅ ledsen – jag har nämligen Skånes sämsta läkekött som får ärr skitlätt och har skorpor i flera veckor.

så jag bestämde mig för att ta detta på största allvar, och har gått all in för att det skulle läka bra. 1,5 vecka senare så har det läkt riktigt fint och jag är så jäkla glad! förhoppningsvis är det ett minne blott om ett par veckor, håll tummarna.

sorry för närbilderna men nu ska ni få se evolutionen:


här var det lite blodigt, inte så djupt som ni ser men det ger mig ärr ändån. jag tvättade rent och lät det vara.


jag blev tipsad om att tejpa, så jag gick runt så här i ett par dagar. varför tejpar man? jo för att fixera såret så det läker finare, men också för att skydda mot solen och smuts.


efter ett par dagar åkte halva tejpet av så jag hjälpte det på traven lite försiktigt sista biten. jag fick en tunn ljus skorpa som två dagar senare började falla av.


när skorpan sen lossnade så såg det ut så här under. så här bra läker jag fan aldrig. nu ska jag fortsätta vara duktig tills det (förhoppningsvis) försvinner helt – på återseende!

detta har jag gjort:

1. undvikit solen! det var det första alla har sagt till mig. jag har hållt mig inomhus eller i skuggan, och tejpat. jag ska fortsätta undvika solen månaden ut. så jag blev sjukt nöjd nu när det blev regnperiod här hemma, men det blir desto klurigare när vi drar till Australien.

2. använt kirurgtejp. jag hade ett annat sår samtidigt som jag inte tejpade och det har inte alls läkt lika bra.

3. ätit bra mat. jag har skippat skräpmat och ätit bra mat med mycket grönt.

4. boostat med en grön juice varje morgon. jag gjorde en juice på stjälkselleri, äpple och citron som jag dricker varje morgon. nu är det en mysig vana, haha.

5. droppat nyponfröolja på såret. jag läste att det har bra effekt på sårläkning och var ju tvungen att testa, skorpan blev aldrig svart och torr som det annars alltid blir för mig, den höll sig ljusbrun och sen bara gled delar av den bort.

This entry was posted in /ETC. Bookmark the permalink.

Kommentarer till detta inlägg

  1. Elin says:

    😱😱
    /En som köper tejp direkt

  2. Sandra says:

    Jag blev förvånansvärt fascinerad av att följa utvecklingen :,)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Why ask?