Door 5: Get kitchen ready

lucka 5 är i samarbete med Kitchen Time, och du har chansen att vinna denna fina sautépanna (värde 499 kr) från Jamie Oliver – mitt favvomärke när det gäller husgeråd. den är i rostfritt stål med glaslock, 25 cm i diameter, fungerar på alla spisar och går att ha i ugnen i upp till 260°.

tävlingsregler:
svara på frågan i kommentarsfältet: vilken är din paradrätt? jag skulle vilja svara tacos men det känns sjukt sorgligt, så jag säger långkok på högrev. det är jag en jävel på!

tävlingen avslutas 7 december kl 23.59.

Det här inlägget postades i /Giveaways. Bokmärk permalänken.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Elin skriver:

  Min paradrätt är palt! Har äntligen fått till knixet!!😄

 2. Sara skriver:

  Jag är grymt duktig på att steka anka. Och att göra hummus 😋

 3. Michelle skriver:

  Jag vill så gärna vinna denna till min mamma! Hon har nyligen separerat från min styvpappa och han tog nästan alla köksartiklar. Hennes paradrätt är pad thai (älskar!!!) och de blir perfekt att laga i panna med hög kant. Tack för en fin blogg!

 4. Linnea Giubbi skriver:

  Torsk i foliepaket med smör, grönsaker och kolt potatis :)

 5. Jenney skriver:

  Jag måste säga att jag är en rackare på att göra höstgrytor och risotto!

 6. Kattis skriver:

  Jag gjorde laxtacos när jag fyllde år i november och min inneboende säger nånting om den rätten varje dag. Frågar vad det är i mangosalsan, hur jag gjorde med fisken, om det är ättika i den picklade löken, om jag kan göra det igen när hon fyller år.. så tänker att det kanske kan vara min paradrätt fastän jag bara gjort det en gång…? Haha! Annars får det nog bli lite tråkiga (quorn)köttfärssåsen. Är riktigt grym på det!

 7. My skriver:

  Blir alltid bortskämt med att min pojkvän lagar mat varje dag, hade vart SÅ kul att stå vid spisen med en ny snygg panna och laga min paradrätt som är torskrygg, sparris, potatis och skirat smör, för att överraska honom en regnig tisdag :)

 8. Ebba skriver:

  Pasta Alfredo är min specialitet! 💃🏾

 9. Frida B skriver:

  Jag är en jävel på panerad torsk och spenatsås! Mums. Har också en jävligt god tacopaj!

 10. Johanna skriver:

  Kan inte riktigt välja om min paradrätt är min laxpasta som är magisk eller om det är getostfyllda kalkonfileer med ugnsrostad potatis, torkade aprikoser, oliver etc, mums!

 11. Ellen skriver:

  Haha här kommer en som har en sorglig paradrätt på riktigt: Linssoppa. Men det är gött det med!

 12. Lisa skriver:

  Min paradrätt är en pasta med kyckling och champinjoner. Den kan jag äta till frukost lunch och middag i en vecka utan att tröttna! Och bäst av allt: Den blir ännu godare till matlåda dagen efter!

 13. Nathalie M skriver:

  Min hemmagjorda pizza, den går alltid hem du! Kanske var en pizzabagare i mitt förra liv, vem vet..

 14. Jennie A skriver:

  Mm, potatisgratäng med bea i, istället för grädde, och massa ost ovanpå.
  Min absoluta favoriträtt och något som alltid blir perfekt! Bästa är att göra i en stor form, då kan man äta den i flera dagar 🤤

  Nu blev jag hungrig..

 15. Linda skriver:

  Min paradrätt är one pot pasta med mögelost och kyckling, med färska vindruvor på sidan!

 16. Rebecka skriver:

  Pizza gjord på ägg och ost som botten. Sen toppa med köttfärs, champinjoner, tomat, lök, ost och pizzakrydda 👌 Att byta ut färsen mot salami är också gott! Lchf-rätt som går hem hos alla 😃

 17. Hanna skriver:

  Jag får nog svara någon av alla höstgrytor, både veg & med kött. Så fantastiskt gott!

 18. Mikaela skriver:

  Räknas varma mackor?! Haha svårt att laga i denna fina panna så jag får dra mitt andra kort Kyckling i vitvinssås med parmesan och soltorkad tomat, Nam Nam!

 19. Sara skriver:

  Min paradrätt är spaghetti och köttfärssås, haha! Sjukt tråkig rätt men sååå gott!

 20. Elin Johansson skriver:

  Jag älskar asiatiskt och har lät mig göra en grym Ramen, mums!

 21. sandra skriver:

  Vilken fin!
  Min paradrätt är antingen kantarelltoast eller spaghetti med räkor och saffran!

 22. Mikaela skriver:

  pannkakor. det enda jag kan laga egentligen. men alltså man ska inte underskatta dessa degplättar.

 23. Isabelle skriver:

  Kan låta konstigt men det är faktiskt korvstrogsnoff och ris haha

 24. Elin skriver:

  Min paradrätt en en lävsbiffspasta med creme fraiche (stavning på det?? Haha) med kantareller och lite annat mumsigt! :)

 25. Malin skriver:

  Min paradrätt är lövbiffsrullader med kantareller som serveras med en krämig risotto :)

 26. Sandra skriver:

  Jag älskar också Jamie Olivers köksgrejer 😍 Min paradrätt skulle jag också vilja säga är tacos, men håller med om att de känns sjukt mainstream!! Svarar då Beef Wellington ;)

 27. Jenny skriver:

  Paradrätt: gambas pil pil med mitt egna surdegsbröd. Sååååå gott <333

 28. Claudia skriver:

  Öppnar man dörren hem till mig när jag står i köket och kokar ihop min paradrätt så doftar det chili och curry, för min paradrätt är en jambalay med tigerräkor serverat med ris och en stor grönsallad. Gärna ett glas vitt vin till det! Vattnas i munnen bara när jag tänker på den! :)

 29. Lisen skriver:

  Men åh! Precis vad jag (vi) behöver! <3
  Fick fundera en stund här haha lagar nästan all mat tillsammans med min sambo men får nog säga min vegetariska bolognese! Mitt köttätande pappa tog om och då är det bra xD annars är ju ugnspannkaka med bacon en klassiker hos oss :)

 30. Wickan skriver:

  Skulle vilja svara kladdkaka haha! Men det är väl ingen rätt (beror på vem man frågar!) meeeeeen.. jag skulle nog säga risotto! Det är så sjukt jävulskt gott och lyxigt! Man kan både äta det till vardags och sen även lyxa till det på helgerna. Denna gryta vore ju minst sagt magisk att använda till risotton då jag har klappkassa pannor som bränner fast hela jävla tiden. Haha!

 31. Sara skriver:

  Så fin stekpanna! Jag tror min paradrätt är biff stroganoff. Om paradrätt = något jag lagar ofta och är riktigt vass på dvs ;)

 32. Cissela skriver:

  Har blivit en jäkel på korv stroganoff, för det är en rätt som min pojkvän aldrig tycks tröttna på <3

 33. Hanna skriver:

  Min paradrätt är makaroni-låda! Enkelt förklarat är det en brödform med (bl.a.) makaroner, tomatpure, mixade champinjoner, grädde och ost som bland annat som skjutsas in i ugnen. Låter kanske sjukt nasty men tycker det är sååå gott!

 34. Amanda skriver:

  Parmesangratinerad laxfilé med spenat & färsk tagliatelle, enkelt & helt fantastiskt gott!

 35. Lisa skriver:

  Gör en grym och het chorizogryta, serveras bäst med färsk pasta!

 36. Ulrika skriver:

  Så fin, vill så gärna vinna! Min sambo säger att jag gör världens godaste lasagne, så det har blivit vår comfort food. 😋

 37. U skriver:

  Så fin, vill så gärna vinna! Min sambo säger att jag gör världens godaste lasagne, så det har blivit vår comfort food. 😋

 38. Malin sofia skriver:

  Min paradrätt är pannkakor om man skulle fråga min familj så det får nog vara det jag svarar :D

 39. Amanda skriver:

  Min paradrätt är fish tacos! Fick dille på det när jag var i Mexiko, och då tåls det ändå att sägas att jag inte gillade fisk innan. Nu hade jag lätt kunnat äta det varje dag i veckan:-)

 40. Filippa skriver:

  Boeuf Bourguignon! Jag har bara stora issues med att stava till det men gott blir det xD

 41. Olivia skriver:

  Är sjukt bra på att göra curry. Massor av goda grönsaker med quornbitar och en krämig sås på kokosmjölk och curry. Cous-cous är gott till :)

 42. Ebba skriver:

  Min paradrätt är gnocchi smörstekta i salvia med en supergod, hemmagjord tomatsås till. Ett glas rött till det (eller såklart någon annan dryck för dig Jennifer, haha) och det kan inte bli annat än bra!

 43. Emmy skriver:

  Fläskpannkaka med rårörda lingon, SÅ JÄVLA GOTT!! 🤤🤤

 44. Linnea skriver:

  om paradrätt inte behöver betyda komplicerat så skulle jag säga blodpudding i brödrosten! Snabbt, enkelt, gott när man är riktigt riktigt lat och behöver käka snabbt! ;)

 45. Malin skriver:

  Jag är grym på spaghetti och köttfärssås!

 46. Sabina skriver:

  Gud vad jag blev sugen på mat av att läsa alla kommentarerna :)
  Min paradrätt måste vara smörgåstårta, den får jag så himla mycket beröm för!

 47. Matilda skriver:

  Åh precis vad jag behöver! Mina paradrätter är bacon med raggmunkar, rödcurrygryta och nudelwok med biff. Så mysigt och harmoniskt att laga mat :))

 48. Helena skriver:

  Vegetarisk plankstek 😋

 49. Frida skriver:

  Jag har matkasse och får lära mig laga så otroligt många goda rätter. Något son jag är duktig på att göra är vegetariska filodegsknyten. Jättegott!

 50. Lara skriver:

  Knappt hungrig av kommentarerna! Jag är tyvärr inge vidare bra på något i kölet.. men jag försöker iaf. Min pappa brukar hjälpa mig laga matlådor och favoriten är viltbiffar med potatis och himmelskt god sås.

 51. E skriver:

  Kokosfriterade räkor tack vare dig ❤️🍤🍤🍤🍤🍤

 52. Ina skriver:

  Åh den här vill jag vinna 😍 Jag testade att laga ”din” lövbiffspasta med kantareller som du länkade i bloggen för över ett år sedan och jag fastnade direkt 🙏🏻 Har nu blivit en jäkel på att laga den 😋

 53. Sara skriver:

  Jag gör mycket god tortellini!

 54. Carolin skriver:

  Jag är grym på risotto och höstgrytor :)

 55. Lovisa skriver:

  Maträtten jag oftast får komplimanger för när jag har gäster är pulled beef. Jag serverar den i tortillabröd med spenat, creme fraishe, picklad rödlök och majs. Älskar att folk tror att jag stått i köket hela dagen när det egentligen sköter sig själv i ugnen haha.

  Men rätten min sambo samt mina syskonbarn (1 och 3 år gamla) fullkomligt slukar är min lasagne. Därför blir detta min paradrätt. Jag är grym på att få perfekt smak på köttfärsen och den blir alltid sjukt krämig

 56. Amalia skriver:

  Min paradrätt är nog också tacos. Det går att variera så himla mycket med proteinet, allt från bönröra, köttfärs, stekt quinoa, högrev, pulled port eller pulled vildsvin som vi gjorde för någon vecka sen! Plus alla goa grönsaker + såser + dippar till. Mmmm mums!!

 57. Hanna skriver:

  Min paradrätt är utan tvekan pannkakor, de är så orimligt goda! Det är min farmor som har lärt mig alla knep, så jag har henne att tacka <3.

 58. Anna skriver:

  Jag tycker att min vegetariska lasagne blir ätbar, likaså folk i min omgivning. Matlagning är verkligen inte min styrka, men att baka är ngt som är mycket roligare och lättare!

 59. Lisbet skriver:

  Shit, tror inte att jag skulle säga att jag har någon riktig paradrätt. Tycker så mycket om att testa nya recept. Kanske kantarellpasta (eller allt med kantareller egentligen), men pga det inte finns så gott om kantareller året om kan jag inte göra den året om </3.

 60. Monika skriver:

  Dubbelmarinerad oxfilé med potatisgratäng och rödvinsås 😋

 61. Veronica skriver:

  Min paradrätt är hemmagjorda älgfärsbullar med potatismos och kantarellsås! Nam!

 62. Maja skriver:

  Min paradrätt är en fisksoppa med smak av saffran som till och med omvänt min syster att gilla fisk 🐟

 63. Laura skriver:

  Jag gör en svingod lax i ugn! Men min paradrätt är nog egengjord glass med saffran och jordgubbar, superenkelt och smakar ljuvligt!

 64. Rere skriver:

  Min paradrätt är lax i ugn med sötpotatis och palsternacka, kanske låter tråkigt men såå gott!

 65. Nathalie skriver:

  Min paradrätt är inte riktigt någon rätt i sig egentligen. Eftersom det blir lite olika varje gång jag gör den. Men jag är grym på att slänga ihop maträtter av saker som finns i kylskåp och skafferi som är på väg att bli dåligt!

 66. Jennifer Green skriver:

  KNAPPT hungrig av alla era tips, haha! Tack för era bidrag, vinnaren är nu utsedd. PS. I lucka 10 har jag 2 vinnare, dubbel chans! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Why ask?