Collecting moments

vi har nog bestämt oss vart nästa långresa bär av; Filippinerna! har någon av er varit där och har tips på vad vi absolut inte får missa? ni råkar ju vara bättre än google när det kommer till resetips!

åh längtar så mycket efter värme och knäppa äventyr!


Det här inlägget postades i /Pictures. Bokmärk permalänken.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Kattis skriver:

  Inga tips men det är ett av mina drömresemål…. efter att jag sett en video med fångar i Cebu som dansade :) haha

 2. Vill tillbaka! skriver:

  Älskade Filippinerna! :D Vi simmade med valhajar i Oslob (vet att många tycker det är kontroversiellt eftersom man lockar dem med mat, men det var en OBESKRIVLIG känsla! Man får inte röra dem utan endast snorkla ovanför dem).

  Gillade även Malapasqua, en liten ö med magiskt vatten där man kan dyka och se Tresher sharks. Island hopping i El nido var nice, Boracay var fint men mycket turister eftersom det är ”The White Beach”. Men överlag var Filippinerna underbart vart man än var!

 3. Jaqline skriver:

  JA Filippinerna är såååå magiskt! Tänk dig Thailand, men billigare och mer orört. Lost Leblanc har gjort många guider med bra tips! :)

  • Jennifer Green skriver:

   låter PRECIS som något för oss! ;) verkar finnas mycket roligt att hitta på också! vi kom faktiskt över en av hans videor – därav det plötsliga suget. ska grotta ner mig i hans tips! :)

 4. Cornelia skriver:

  Hallå en liten fundering (du behöver inte svara). Ni förlovade ju er för ett tag sen, går ni i tankar på bröllop? Ni är så himla fin tillsammans <3

  • Jennifer Green skriver:

   tack fina du! vi vill gifta oss men båda vill vänta många år, så inte särskilt traditionsenliga. han kände nog mer att han ville ta ”nästa steg” och få vara mer än pojkvän och flickvän, och jag kände bara JA JA JA! men att gifta sig känns på riktigt som 10 år fram liksom. puss!

 5. K skriver:

  Googla Palawan! Ett måste tkr jag är kawasan falls! 😍

 6. Filippa skriver:

  Palawan är fantastiskt! Rekommenderar en tripp till Underground River samt Ugong Rock där man kan åka zipline. Även El nido ligger på Palawan och har jättefina stränder (googla las cabanas). Tycker också att Manila har mycket att erbjuda, framförallt bra shopping och mysiga restauranger :)

  • Jennifer Green skriver:

   Tack för tipsen!! tänkte också att det hade varit roligt med några dagar i Manila! känns som det finns så himla mycket och se, behöver sätta oss ner och researcha avstånden och hitta en rutt.

 7. Vendela skriver:

  Filippinerna är helt amazing! Vi började vår rundresa på Palawan och El nido som inte föll oss i smaken. Vi hade läst jättemycket bra men det var alldeles för mycket turister. Det var dessutom extremt smutsigt eftersom den lilla byn inte hade hunnit med turisttillväxten. Vi gjorde lite utflykter men det var liksom för mycket turister att inte ens personalen på båten var intresserade. Därefter åkte vi vidare till port barton som ligger mer söder ut. En lite fiskeby som det nästan inte existerade några turister på. Vi bodde i en väldigt enkel beach bungalow på Ausan beach hotel. Vi provade deras egna island hopping och såg kanske endast 3 andra båtar, massa sköldpaddor och andra roliga djur runt öarna! Rekommenderar! sen mellanlandade vi i Cebu för shopping(inte massa piratkopior!) och sedan bar det av till surfparadiset Siargao. Där bodde vi på Siargao bleu resort och betalade ganska mycket för att bo där. Personalen var inte så service minded för den pengen! Vi blev rekommenderade av de locals att boka Kawili resort nästa gång. En svensk som äger det stället. På sotgao lärde vi oss surfa(grymma instruktörer och extremt god mat på Kermit!), hyrde mopeder och åkte runt på ön och bla till några laguner. Den ön var så mysig och alla var såååå trevliga!!! Ett måste, helt klart.

  • Jennifer Green skriver:

   Tack snälla för tipsen, guld värt! Särskilt som du säger när man googlar och läser massa bra men blir besviken, så himla svårt att förutspå! Åh vill dra nuuuu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Why ask?