Heartache of mine

jag vädjar till er idag då jag verkligen känner att någon av er kanske kan vara till hjälp.

en nära vän till mig har börjat tappa mycket hår, och det gör så ont i mitt hjärta att jag står där helt hjälplös. som ni kan föreställa er så mår hon extremt dålig över detta och självförtroendet just nu är på botten. kroppen mår inte precis bättre heller av att man mår så dåligt på grund av håravfallet så det blir som en ond cirkel.

har ni någon erfarenhet? har ni några tips? hemmakurer eller något annat som ni vet fungerar?

läkarna kan inget göra och hon väntar på en remiss från hudmottagningen som kan ta upp till tre månader. har ni någon som helst historia att dela så snälla hjälp. ni är så anonyma ni vill här inne och jag vill bara att det ska sluta så hon inte blir av med allt. jag hade gett henne hälften av mitt om jag kunnat. alla kommentarer uppskattas, tack!

Det här inlägget postades i /Personal. Bokmärk permalänken.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Ermina skriver:

  Priorin!! Det är ett kosttillskott för håret. Hjälpte mig när jag tappade mycket hår (pga blekning) och jag har fått tillbaka näästan allt! Hoppas att det löser sig för din kompis!

  • Jennifer green skriver:

   Tack snälla för tipset, ska föra det vidare! Och så skönt att det blev så bra för din del!

 2. Petra skriver:

  Håravfall kan ske om man varit stressad en lång tid! I vissa fall kan det ske långt efter du varit stressad också. Bra att tänka på är att sova mycket, äta rätt, näring till håret och ta det lugnt. Träning är otroligt stressreducerade också vilket leder till att håret mår bättre. Hoppas det löser sig för din vän, sånt där är inte roligt :/ Kram!

  • Jennifer green skriver:

   Ja, det har varit en del stress och oro men så har det varit tidigare år också. Hoppas verkligen man kommer fram till Vardför, då är det ofta enklare att hitta ett bot! Tack för din kommentar! Kram!

 3. Jessica skriver:

  På vilket sätt tappar hon håret, i tussar eller bara hårstrån? Har hon kala fläckar? Det finns en sjukdom som heter alopecia, där man just tappar hår. Värt att kolla upp ifall det skulle vara något sådant. Annars så är ju stress och andra inflammationer i kroppen bidragande till den sortens problematik. Jag har ingen större erfarenhet av att kosttillskott hjälper eller så, men det finns säkert något som hjälper. Hoppas att det blir bättre eller att man snart hittar anledningen. Kram!

  • Jennifer green skriver:

   Inte tussar utan hår ganska så ”jämnt utspritt”! Hon har läst din kommentar och tackar för tipset! Hoppas att det inte är sjukdomen men lika tufft oavsett :/ kramar!

 4. Ida skriver:

  Jag tycker precis som Jessica skriver att det kan vara bra att kolla upp om det är alopecia. En kompis till mig började också tappa hår och mådde precis som din vän väldigt dåligt. Hon fick till slut reda på att det var alopecia och hon fick så småningom en peruk som hon passade jättebra i. Hon mådde väldigt dåligt över det här men som tur var hade hon massa snälla kompisar som stöttade henne igenom detta. Det knepiga med alopecia är att man inte vet om håret kommer tillbaka eller inte.. Men idag har min kompis börjat få tillbaka sitt hår och mår jättebra. Dessutom tycker jag att hon har blivit otroligt starkare efter det här och förmodligen lärt känna sig själv bättre. Jag vet att hon har gått på akupunktur under den tiden vilket funkat väldigt bra, så oavsett vad det är som orsakar din väns håravfall kan det kanske vara värt att testa!
  Jag hoppas verkligen att din vän mår bättre och får reda på vad det är som ligger bakom allt.. Massa styrkekramar!! <3

  • Jennifer green skriver:

   Åh vad skönt att din vän har börjat få tillbaka håret(och självkänslan och glädjen!), håller tummar och tår för att hon inte ska få gå igenom samma sak! Kramar!

 5. M skriver:

  vemmas produkter är jätte bra som kosttillskott, avnädnt i 3 år och stärker imunförsvar, hår, naglar etc
  dricker även kollodialt silver :)

 6. Sandra skriver:

  Jag vet hur din vän känner sig, det är hemskt. Jag har själv tappat mycket hår i perioder men nu för någon månad sedan var det hemskt, mådde så dåligt och trodde verkligen jag skulle bli av med allt mitt hår, min frisör blev tillochmed orolig och bad mig uppsöka läkare direkt. Men vi pratade även om att det kunde bero på vilket schampoo man använder eller andra produkter eller om man äter några tabletter som kan orsaka håravfall. Jag bytte schampoo direkt och har sedan dess inte tappat alls lika mycket, det har blivit mycket bättre så värt att kanske kolla upp om det är något sådant. Hoppas det löser sig med din vän, kram.

  • Jennifer green skriver:

   Åh jag kan bara tänka mig hur jobbigt det måste vara :( omöjligt att inte få panik över det!
   Får jag fråga vilket shampoo du använde och vad du bytte till? Tack för din kommentar! Kramar!

 7. Hanna skriver:

  Jag hade en nära vän som började tappa hår när hon gick ner i vikt, det var i slutet när hon hållt på i ca 1års tid och hon hade lite kvar till sin målvikt. För henne gick det över efter några månader och troligtvis var det hennes kropps sätt att reagera på förändringen i kost och livsstilen då hon började träna och under detta år helt uteslutit socker å liknande.
  Kanske din vän ändrat nått i sitt liv som kost eller om hon varit väldigt stressad under en längre tid och detta påverkar henne? Hoppas att det går över iaf, kan tänka mig att det är väldigt jobbigt :(

  • Jennifer green skriver:

   Tack för din input! Mina första spontana tankar var också stress och kost, har visat kommentarerna så hon går igenom allt och jag hoppas de kommer fram till något snart. Det känns som det är kroppens sätt att protestera liksom, men sjukt svårt att avgöra.
   Tack, jag hoppas också det!

 8. Maria skriver:

  Jag tappade massor med hår, diffust och i fläckar. Fick panik och mådde skit. Märkte att jag mådde konstigt på andra sätt också, var tröttare en vanligt, hade torr hud och gick upp i vikt utan anledning. Läkarna kollade om sköldkörteln funkade som den skulle och det verkade den göra, sa dem… Istället fick jag diagnosen Alopecia Areata som man inte kan göra något åt. Men många av symptomen stämde på underaktiv sköldkörtel trots att värdena från blodproverna var relativt bra. Efter mycket om och men fick jag tillslut en behandling med sköldkörtelhormon (levaxin) och började sakta men säkert må bättre (tar väldigt lång tid för kroppen att anpassa sig) och håret blev bättre. Det växte tillbaka på de kala områdena och kändes friskare än på länge. Hoppas din vän hittar orsaken till sitt håravfall!!

  • Jennifer green skriver:

   Tack snälla för du delade med dig! Fick ett annat liknande tips också och hon ska ta blodprov för just detta, fick höra att resultaten blir bättre om man fastar innan så får vidarebefodra den infon!
   Vad glad jag blir att det växt ut igen! Massa kramar!

 9. Anna skriver:

  Man kan tappa hår av p-piller också, läste jag någonstans. Jag vet inte ifall det berör henne, men det kan vara värt att tänka på!

 10. Victoria skriver:

  Hej fina!

  Det som JAG tänker på när jag läser det här är vitaminbrist, inte vilken vitaminbrist som helst. Det kan naturligtvis bero på många andra orsaker också, men för mig var det brist på vitaminet B12. Jag tappade väldigt mycket hår, det var liksom alldeles tunt på skallen när jag tog i håret och jag har annars ett stort svall. Jag var väldigt trött, hade väldigt ont i huvudet, var nedstämd och allmänt nere helt enkelt, alldeles grå och seg och trög i huvudet. Nu hade mitt fall gått väldigt långt innan jag fick hjälp, men det började med håravfallet och huvudvärken/trötthet. Behepan är b-vitamintabletter som finns receptfritt på apotek, de ligger inte framme utan man får fråga efter dem. Tillskott som ligger framme har ungefär 1 mikrogram i sig och Behepan har 1 mg per tablett, ENORM skillnad då alltså. Kroppen gör sig av med det överflödiga naturligt så det är inte farligt att ta överdoser. Har hon tagit blodprover? För mig var fallet så extremt att min kropp inte ens kunde ta upp B12 via magen längre utan jag fick ta sprutor och får göra det livet ut. Jag mår dock hur bra som helst idag och tar en spruta i kvartalet för att fylla på lagret. Har det pågått länge för henne att det varit lite knas i kroppen? Levern lagrar detta vitamin och när man inte får i sig det så räcker lagret i 1-2 år så det kan ta lång tid, men jätteviktigt att få bukt med då kroppen tar enorm skada av bristen på det. Nu blev det en bok jag skrev men jag tänkte att det är värt att berätta om det i alla fall! Lycka till och krya på sig till din kompis :) Kram!

  • Jennifer green skriver:

   Tack snälla för du delade med dig, sjukt bra info!! Jag ska be henne läsa detta och se vad hon säger. Många delar verkar stämma in på henne också. Tack igen! Och vad skönt att du är tillbaka på banan med allt! kramar!

 11. Johanna skriver:

  Åh det kändes verkligen som du beskrev mig där. Jag har tappat och tappar fortfarande otroligt mycket hår och jag är verkligen i panik och letar efter en förklaring till det. För det är sjukt jobbigt och påfrestande att inte veta. Jag har varit hos läkaren flera gånger (kollat hormoner, B12, sköldkörtel, blodvärde osv.) utan några vidare resultat. Jag har ätit flera olika starka hårtabletter (nu äter jag hypeade Hairburst), använder schampo (Nioxin) för håravfall, äter tabletter enligt en skräddarsydd kosttillskottsplan som jag fått av en homeopat genom en hårmineralanalys. Jag äter superbra, jag tränar, jag dricker mycket vatten.. MEN, jag har fortfarande inte fått något stopp på håravfallet.. Men det är bara att kämpa vidare. Jag vet hur jobbigt det är och din vän ska veta att hon verkligen inte är ensam i det här, sänd henne gärna styrkekramar från mig! / Kram Johanna

  • Jennifer green skriver:

   Åh får så ont i magen när jag läser det. Önskar ingen detta!
   Då håller jag alla tummar för att hon får något svar, och att du får slut på ditt elände! Detsamma till dig, det har visat sig var extremt vanligt vilket gör mig lite ledsen. Många styrkekramar tillbaka, jag håller tummarna för er båda!

 12. Jenny skriver:

  I våras började mitt hår falla av, det gick superfort och efter två veckor hade jag tappat en femtedel av mitt hår. Det fortsatte att falla av (de kala fläckarna som växte ihop) i ca en månad, detta var himla jobbigt. Har aldrig någonsin haft så mycket ångest. Men efter tre månader började det faktiskt komma tillbaka och snart har jag det vuxit ut hår på alla fläckar. Jag fick diagnosen alopecia, vilket tyvärr är något läkarna inte kan göra något åt. Inte heller kan de säga om en bara kommer tappa fläckvis eller tappa allt, vilket naturligtvis innebär mer ångest då en inte vet om det kommer sluta falla av eller inte.

  Men som jag har förstått det med den sjukdomen så är det himla relaterat till hur en mår, stressnivån och vad en äter m.m. Jag vet att jag själv stressade en hel del och levde på typ pasta och bröd. Så mitt tips är att äta nyttigt och ta det lugnt. Just stress är verkligen är jäkla bov gällande detta. Nu är det ju förstås svårt att ta det lugnt när en tror att en kommer dö inom en snar framtid haha. Men ändå, just med alopecia finns det jävligt nog inte så mycket annat att göra. Jag hoppas att det löser sig till det bästa för din vän!

  • Jennifer green skriver:

   Åh vad jobbigt att ni är så många som varit med om samma sak, breaks my heart!
   Och tack, jag för det vidare. Så orättvist att folk ska behöva gå igenom såna saker, precis som du säger så präglas det av så sjukt mycket ångest, jag kan bara tänka mig! Hoppas du känner dig bättre nu än tidigare! Tack!

 13. Elin skriver:

  Hej!

  Jag tycker det låter som alopecia, vilket jag själv har och fick när jag var 6 år. Önskar jag kunde komma med någon hemlig kur.. men om din kompis vill prata, fråga, eller vad som får hon gärna höra av sig. Att ha någon som ”förstår” kan ibland trösta :)

  Kram

  • Jennifer green skriver:

   Tack, tror hon blir glad av att höra det!
   Och vad tråkigt att du fått det :/ skickar massa kramar!

 14. Linnea skriver:

  En som jag kände en gång i tiden började tappa hår helt utan anledningen, varken av stress eller sjukdom. Hon tappade så mycket hår att hon till sist var tvungen att raka av de sista tussarna. Håret har fortfarande inte, efter två år, kommit tillbaks. Även ögonfransarna och ögonbrynen tappade hon. Nu har hon tatuerat sina ögonbryn och använder sig av peruk.

  Förstår att det måste vara hemskt! Tyvärr har jag inget hjälp att ge..

  • Jennifer green skriver:

   Men gud alltså! :( jag har googlat detta så mycket de senaste timmarna och läst lika många skräckhistorier som solskenshistorier, det verkar bero på extremt olika faktorer vilket gör hela situationen väldigt suddig och oklar. Tyvärr!
   Så orättvis värld, vi kämpar verkligen alla med våra olika situationer. Ibland tär dessa ”ytliga” saker mer på oss än andra. Hoppas din vän någon gång kan få tillbaka sitt hår!

 15. - skriver:

  En släkting till mig tappade hår viilket resulterade i kala fläckar på huvudet. Håravfallet berodde på stress och håret växte tillbaka efter några månader när hon var i balans. :)

  • Jennifer green skriver:

   Tack för kommentaren! Skönt att höra att det åtminstonde växte tillbaka, men fruktansvärt hemskt att det ska behöva gå så långt!
   Vill så gärna hjälpa till men att få höra andras historier är iallafall en liten tröst för man är inte den enda. Kram!

 16. Kattis skriver:

  Jag säger vitaminer, som så många andra. Priorin är nog bra, har inte testat själv men hört mycket bra. En annan sak jag tänker på är tvättmetod/medel.. många schampon är starkt uttorkande. Även de som heter typ ”supermilt” och säljs på apoteket innehåller ofta starkt uttorkande medel som huvudingrediens. Jag tror inte att det är hela problemet för din vän, men jag tänker att det OCKSÅ kan spela roll och förvärra situationen. ACO Baby Mousse Schampo är ett schampo som borde vara lätt att få tag på, på apoteket eller apotea. Det är supermilt. Finns andra också men det har jag färskt i minne nu :) leta efter schampo utan sulfater i, är mitt tips. Som komplement till stressa ner och ät vitaminer.

  • Jennifer green skriver:

   Ja, väldigt många tipsar om Priorin så lätt värt att testa! ja men det har du så rätt i, så många faktorer som kan bidra och förvärra/förbättra! tack!

 17. Ines skriver:

  Be henne gå och göra en håranalys! Min syster började tappa hår för 5 år sedan, hon hade liksom kala fläckar på huvudet. det var ett helvete. Hon gjorde en håranalys där dem skickar in hårstråna till ett labb och fick veta att hon hade en massa vitaminbrist (viktnedgång kan orsaka det). Nu har hon tjockt och fylligt hår igen!

  • Jennifer green skriver:

   tack! hon ska kolla upp en klinik och boka tid, det kostade en del men det är det ju verkligen värt! hoppas verkligen de kan se vad det beror på. så skönt att din syster fick tillbaka sitt, kan verkligen föreställa mig att det var ett helvete! :/

 18. Sissi skriver:

  Jag har ingen egen erfarenhet av hårbortfall men jag har tre nära vänner som har tappat hår. Min mamma tappade väldigt mycket hår när hon mådde dåligt och var stressad. Nu efter några år har det blivit bättre och hon har fått tillbaka sin tjocklek. Hennes bästa vän och min barndomskompis mamma har MS och har tappat sitt hår. Hon kommer nog inte heller få tillbaka det tyvärr. Sedan träffade jag en kompis från högstadiet och han hade inget hår kvar alls. Han hade alltså tappat allt hår för ett år sedan med det hade han tappat som i tussar. Om han får tillbaka det eller inte, det vet han inte.
  Jag antar att det är så att tappat man i tussar så kan det vara en sjukdom, men tunnar det ut strå-vis så antar jag att det är stress. Hon borde prioritera sig själv och sin hälsa och försöka att boka av så mycket hon kan för att slippa stress. Detta kanske är ett tecken på utbrändhet eller andra sjukdomar som hon kanske senare inte blir av med. Man måste ta kroppens signaler på allvar. Du får hälsa henne så mycket och jag hoppas verkligen att det blir bättre för henne. På riktigt! KRAM!

  • Jennifer green skriver:

   Usch vad hemskt! :( och ja, jag har börjat ana samma sak gällande tussar och strå- men inget som jag har belägg för riktigt. hoppas innerligt att det slutar!
   du har så rätt i det du säger, tror absolut på att kroppen singnalerar något! tack för din kommentar! kramar!

 19. Lovisa skriver:

  Åh fy vad ledsen jag blir av att läsa detta! Känner så väl igen känslan, särskilt när man duschar och det känns som att halva ens hår ligger på golvbrunnen när man är klar. Mitt hår blev jättetunnt och jag mådde rätt dåligt över det, men när jag började äta bra så växte det tillbaka ut och idag har jag likadant hår som innan.
  För min del handlade om att jag åt väldigt dåligt, och inte fick i mig vitaminer. Dessutom så tror jag att kroppen gör sig av med hår när den går in i svältläge, i och med att det inte är livsnödvändigt.
  Annars tänker jag också att det kan vara stress. Det behöver inte vara att hon är mer stressad nu än hon varit innan, utan det är väl långvarig stress som kan göra att man tappar hår om jag inte minns fel? Det skulle förklara varför hon inte tappat hår tidigare trots att hon varit lika stressad då. Kroppen kan klara långvarig stress en viss tid, men vid en punkt så reagerar den med till exempel håravfall.
  Min kommentar känns lite överflödig då så många skrivit precis samma sak som jag, men känner verkligen med din kompis och vill säga att hon verkligen inte är den enda som tappat hår och mått dåligt över det. Hoppas verkligen att allt löser sig! <3

  • Jennifer green skriver:

   åh kan bara föreställa mig!! :( :( din kommentar är inte överflödig, det värmer så mycket att ni ens lägger ner tid på att hjälpa min vän (och därav mig) med detta, ni är fantastiska! och jag är glad att du fått tillbaka ditt hår!! kramar!

 20. A skriver:

  Åh mår dåligt när jag läser detta. Både jag och min bror har alopecia och det är inget jag önskar någon. Efter 12 år av peruk har jag helt plötsligt fått tillbaka allt hår. Min bror har dock varker hår, ögonfransar eller bryn. Jag tror inte på några mirakelkurer men min bror testade allt från massage, borsta hårbotten varje dag till kinesiska läkare, men inget har hjälpt. Vet hur jobbigt det är, MEN det finns jobbigare och värre saker. För i slutändan är det bara hår det handlar om. Det tog lång tid för mig att inse det, men jag är samma person med eller utan hår (förutom jäkligt mycket starkare nu) och det är någon alla vänner och familj förstår. Hoppas det bara är tillfälligt håravfall för din vän! Kram till er båda

  • Jennifer green skriver:

   nej vad tråkigt att höra. men gud vad roligt att det börjat växa!!
   jag kan bara tänka mig hur stark man blir på köpet. håller verkligen tummarna för att din bror också, så orättvisa saker vi går igenom alltså! massa kramar till dig!

 21. S skriver:

  Precis som några andra har skrivit så funkade verkligen Priorin för mig också!
  Jag åt dem tillsammans med b12 tabletter och efter ca 2-3 månader slutade håret att gå av. :) 399 för 60 tabletter på apoteket.

  • Jennifer green skriver:

   tack för tipset, otroligt många som tipsat om just Priorin så hoppas verkligen de har någon effekt på henne! jag blev så glad att flera av er hade historier att dela med er av, men samtidigt ledsen att ni är så många som fått gå igenom det. massa kramar till er alla och tack än en gång!

 22. sandra skriver:

  Hejsan!
  Fick ont i magen när jag läste ditt inlägg… Finns ingen mirakelkur på håravfall av något slag, men finns massor med saker man kan prova. Är själv frisör och hårterapeut och håravfall ökar nu, med all stress i samhället och framförallt på hösten. Vill dock tillägga att det är FULLT normalt att tappa ca 100 hårstrån om dagen, håret förnyar sig hela tiden och det är så det ska gå till.

  Hårstråna växer ju från en hårsäck, under de första lagerna hud och har tre stycken växtfaser. En tillväxtfas, en övergånsfas och vilofas. Dessa faser är olika långa på olika människor. Man kan lätt se det på tex hur långt hår man kan få, har möjlighet att få väldigt långt hår har man en lång tillväxtfas tex.
  Har man däremot en kortare tillväxtfas går hårstrået snabbare in i övergångsfasen, där det börjar att tryckas upp och släppa från sitt fäste i hårsäcken och sedan trillar av så att hårsäcken kan gå in i sin vilofas innan ett nytt strå börjar växa. Förstås cirkeln?

  Det kan vara så att hon fått en mycket kort tillväxtfas och att det är det hon märker av tydligt när mycket hår trillar av på samma gång. Är det så att man kan se många hårstrån som sticker upp mitt i benan? Eller hårstrån som är lite kortare än resten och som ser lite flygiga ut? Isåfall är detta de nya hårstråna som redan börjat växa ut och hon behöver inte vara lika orolig.

  Många påpekade att det kan vara vitamin och proteinbrist, vilket mycket väl kan vara en orsak. Håret är en direkt spegling på hur vår kropp mår på insidan. Både fysiskt och psykiskt. Så att se över sina kostvanor och psykiska hälsa är aldrig fel. Det blir lätt en ond cirkel som du skriver, att man mår dåligt, tappar hår, mår dåligt pga håravfallet, tappar ännu mera osv osv.

  Något jag verkligen rekomenderar är att köpa hårprodukter så som schampo, balsam, spray osv. som är paraben-och sulfatfria, helst också silikon-och oljefria. För att inte ”täppa” igen hårbotten. Och även för bästa och skonsammaste vård för de håret hon har kvar.

  Ett tips om man inte har mycket pengar att lägga ut på tillväxtprodukter för håret, är att massera hårbotten för att få igång blodcirkulationen. Massera så mycket man bara orkar, överallt! I små cirkelrörelser med fingrarna. Va inte rädd för att det ska trilla av, det gör det inte. Men gnugga inte, det är viktigt.
  Försök även att inte tvätta håret varje dag, speciellt inte om man använder schampo från tex Icahyllorna. Det har alldeles för starka tensider (de som tar bort smutsen och gör så att det löddrar) och torkar ut och irriterar hårbotten. Det ultimata är om man kan vänja sig vid att endast tvätta det en till två gånger i veckan. Alternativt skölja av det där imellan med endast vatten och sedan ha balsam i längderna för utredningens skull.
  Svett tex är ju vattenlösligt, så det försvinner bara man sköljer!

  Det finns även produkter som jobbar aktivt med att ”väcka” hårsäckarna ur sina vilofaser för att skjussa igång tillväxtfasen. Finns i alla olika former, förpackningar och med olika bra verkan. Själv har jag både provat på kunder från Kerastase och Kevin Murphy. (Kevin Murphy är för övrigt ett märke med helt paraben-och sulfatfria produkter och det är även enda hårvårdsmärket med PETA-stämpeln). Dessa två märken fungerar på olika vis, men har båda två serier för håravfall och för att skjussa igång tillväxtfasen. Och om hårsäcken inte tappat all blodtillförsel och dött så fungerar faktiskt detta!! Man får inte alltid tillbaka till 100 %, men på alla mina kunder har det faktiskt fungerat.

  Sen finns det även sjukdomar som man tyvärr inte har något botemedel mot, så som fläckvist håravfall och alopecia. Men från det du beskriver så verkar det inte vara det, då dessa nästan i alla fall uppvisar sig med väldigt tydliga kala fläckar. Så oroa inte i onödan!!

  Hoppas detta hjälpte lite iallafall! Ge henne styrkekramar ifrån mig :)

  • Sissi skriver:

   Tack för en bra kommentar, för oss alla. Fint också att du tog dig tiden att förklara så mycket!

  • Jennifer green skriver:

   Ja, Sissi hann tacka före jag! tack snälla fina du Sandra för din extremt hjälpsamma kommentar, din kunskap lyser igenom och du har hjälpt mer än du tror! Många kramar!

 23. Danne skriver:

  Hej Jennifer

  Den här artikeln i wikipedia verkar komplett tycker jag http://en.wikipedia.org/wiki/Hair_loss
  Jag önskar henne/honom lycka till. Själv rakar jag bort allt då och då för det är vitt och väldigt tunt.
  Danne

  • Jennifer green skriver:

   tack Danne, ska läsa den! och ni verkar vara så extremt många som drabbas av det, jag önskar ingen det!

 24. elin skriver:

  Hej!

  Undrar lite om hur det har gått för din vän? Jag har själv drabbats av liknande men det har alltid gått över efter ett par månader. Har dock aldrig vågat gå till läkare utan bara tagit massa vitaminer i hopp om att det ska gå över.

  Kram, Elin

  • Jennifer green skriver:

   Hej! Tack, det har blivit stors framsteg. Hon fick reda på att det var hennes sköldkörtel som underpresterade och började med medicin som har hjälpt. Hon har också börjat med bra shampoo&balsam, skonsam hårborste, totteband osv. Sen sett över kosten osv. Ett tag tappade hon sjuka mängder hår men nu är det ett par hårstrån som ”vi andra”. Samt så har hon fått massa fjun på toppen vilket innebär att nytt växer ut- goda nyheter!
   Så svårt då det kan bero på flera olika faktorer, hon hade tur som fick reda på varför, sen mindre tur att hon ska behöva gå på medicin men nu vet vi iallfall! Kramar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Why ask?